Barack Obama îi cere cancelarului german să asigure o tranziție lină în perspectiva Brexit-ului

Barack Obama îi cere cancelarului german să asigure o tranziție lină în perspectiva Brexit-ului

Președintele SUA Barack Obama i-a cerut sâmbătă, la Varșovia, cancelarului german Angela Merkel să asigure o tranziție lină către o relație strânsă între Uniunea Europeană și Marea Britanie după ce aceasta din urmă va părăsi forul comunitar european, notează Reuters, citând un oficial de la Casa Albă.

În cadrul unei întrevederi desfășurate în marja Summitului NATO de la Varșovia, ''președintele (SUA) și cancelarul (Germaniei) au reafirmat necesitatea unui proces ordonat care să determine viitoarea relație între Marea Britanie și UE. Ei au convenit că o relație cu grad ridicat de integrare între UE și Marea Britanie este în interesul fundamental al comunității transatlantice'', a menționat oficialul citat.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au anunțat că Marea Britanie își va putea păstra accesul deplin pe piața unică europeană, inclusiv în privința importantului sector de servicii financiare britanic, numai dacă țara insulară va continua să permită libera circulație a lucrătorilor din UE și să respecte regulile comunitare.

Cele două candidate la succesiunea lui David Cameron în postul de prim-ministru, Theresa May și Andrea Leadsom, și-au exprimat deja intenția de a adopta măsuri de limitare a imigrației în Marea Britanie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro