Barna: USR îl va asigura pe Iohannis că susţine orice variantă prin care PSD ajunge în opoziţie

Barna: USR îl va asigura pe Iohannis că susţine orice variantă prin care PSD ajunge în opoziţie

Uniunea Salvaţi România îl va asigura pe preşedintele Klaus Iohannis că va susţine orice variantă prin care PSD ajunge în opoziţie, a declarat, marţi, preşedintele USR, Dan Barna, menţionând că orice propunere de premier anunţată de social-democraţi nu face decât să deschidă piaţa pariurilor cât va rezista.

"Din păcate, România a ajuns din nou în criza pe care de un an de zile o trăim de altfel şi ceea ce vedem fără echivoc este că orice premier va nominaliza PSD, cu excepţia lui Liviu Dragnea, care, legal, nu poate să fie premier, nu face decât să deschidă piaţa pariurilor cât va rezista. Deci, practic, indiferent cine va fi nominalizat, nu va fi decât o viitoare criză care, din momentul nominalizării, se va activa. Noi, în cadrul Biroului Naţional, vom stabili mandatul nostru, care va fi un mandat în care îl vom asigura pe preşedintele Klaus Iohannis că USR va susţine orice variantă prin care PSD ajunge în opoziţie", a afirmat Barna.

El a spus că orice variantă pe care preşedintele Iohannis va reuşi să o contureze, în urma căreia PSD va ajunge în opoziţie, va fi susţinută de către USR cu oameni într-o viitoare formulă guvernamentală şi cu sprijin parlamentar.

"În măsura în care, în urma discuţiei cu preşedintele, va apărea variantă a unui premier de pe partea dreaptă a eşichierului, noi o vom susţine cu siguranţă. Dacă preşedintele va solicita să facem o propunere de premier, vom avea această propunere fără îndoială. Aici nu este niciun dubiu şi experienţa politică din România ne arată că majorităţile de la un moment dat se pot schimba", a arătat Barna.

Liderul USR a menţionat că PSD împinge România în prăpastie, dând ca exemplu momentul în care premierul Japoniei a contramandat întâlnirea de la Guvern.

"Un moment de politică externă super-penibil este în condiţiile în care premierul Japoniei a plecat spre Bucureşti, către o ţară normală, şi a aterizat într-o ţară care nu mai avea premier, deşi avea majoritate confortabilă la acest moment", a adăugat Barna.

În opinia acestuia, varianta decentă pentru România ar fi aceea a alegerilor anticipate, dar, spune el, este foarte dificil de ajuns acolo şi va fi o decizie care aparţine preşedintelui.

"Dacă nu se va ajunge în situaţia alegerilor anticipate va exista şi posibilitatea, cel puţin teoretic, a majorităţii alternative, care să scoată PSD de la guvernare, pentru că, de fapt, PSD ne arată şi ne-a arătat de un an de zile că nu sunt capabili să guverneze şi şi-au pierdut orice legitimitate din această perspectivă", a susţinut Dan Barna.

 AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria