Băsescu despre ancheta parlamentară în cazul alegerilor din 2009: Nimeni nu este obligat să se prezinte

Băsescu despre ancheta parlamentară în cazul alegerilor din 2009: Nimeni nu este obligat să se prezinte

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că niciuna dintre persoanele care ar putea fi chemate la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 nu are obligația să răspundă unei astfel de invitații, indiferent de calitatea pe care o are.

''Nimeni nu este obligat să se prezinte în fața unei comisii parlamentare. Nu numai bugetarii, dar nici politicienii nu sunt obligați să meargă în fața unei comisii parlamentare. (...) Trebuie investigația parchetului. Acolo nu poți să spui că nu mă duc, indiferent că ești politician, magistrat, indiferent cine ești. Acolo trebuie să te duci", a spus Băsescu, la România TV.

Fostul președinte a susținut că ancheta cu privire la întâlnirea din seara alegerilor, de acasă de la Gabriel Oprea, la care ar fi participat șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul șef al SRI, George Maior, trebuie investigată de procurori "pentru a afla ce au discutat".

Băsescu a exprimat și o opinie cu privire la motivul întâlnirii din noaptea alegerilor din 2009.

"Toți fiind dependenți de mine, s-au adunat la un om politic la care să poată vedea care sunt șansele, ce s-ar putea întâmpla dacă iese unul sau altul dintre candidați. Putea să iasă Mircea Geoană. Cred că asta îi frământa. Altceva nu aveau ce căuta în casă la Oprea", a explicat fostul președinte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

3 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?