Băsescu, despre Viorica Dăncilă ca premier: În sfârşit, Dragnea va fi şeful Guvernului, va fi 100% guvernarea Dragnea

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte PMP, a declarat că prin instalarea la Palatul Victoria ca premier a Vioricăi Dăncilă, va începe "guvernarea 100% Dragnea" şi a adăugat că actul de guvernare nu va fi "conform aşteptărilor", întrucât coaliţia majoritară va avea probleme de administrare a schimbărilor aduse Codului fiscal.

"Va fi foarte docilă în relaţia cu (...) Dragnea. În sfârşit Dragnea va fi şeful Guvernului", a declarat Traian Băsescu, la TVR1, întrebat care va fi, în opinia sa, comportamentul Vioricăi Dăncilă ca premier în relaţia cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Fiind întrebat dacă de abia acum începe guvernarea PSD, preşedintele PMP a răspuns: "Nu, guvernarea 100% Dragnea".

Băsescu a adăugat că nu crede că actul de guvernarea va merge "conform aşteptărilor".

"Ştiţi de ce nu cred că va merge bine? Sau nu va merge conform aşteptărilor, că rău nu va fi. Nu va fi rău, România va avea creştere economică, dar s-au băgat în atâtea nebunii cu modificarea Codului fiscal, atât de adânc, încât cred că vor avea probleme de administrare a schimbării. Hai să fim cinstiţi, ne-au redus taxele, ne-au redus impozitul pe venit de la 16 la 10%, şi la pensii şi la arendă şi la multe alte activităţi economice, deci au făcut un lucru care să stimuleze într-un fel economia, dar le va fi foarte greu să administreze (modificările la Codul fiscal - n.r.)", a declarat preşedintele PMP.

El a adăugat că "mutarea fundamentală" în materia impozitării pe care ar fi putut să o facă actuala coaliţie de guvernare ar fi fost să mute "impozitele de pe muncă pe proprietate".

"Domne', ai o casă ai un impozit, ai două, deja eşti băiat cu posibilităţi, ai trei cumva...ai trei maşini. Deci, mutam taxele pe proprietate şi lăsam munca şi producţia. (...) Cine are proprietăţi plăteşte impozite pe proprietăţi, iar munca o liberalizezi aproape...diminuezi mult impozitele pe muncă, veniturile din producţie", a mai afirmat Băsescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta