Băsescu: Prin "Legea defăimării" România va fi pusă în linie cu China, cu Federația Rusă și cu Turcia

România, din momentul promulgării "legii defăimării", va fi pusă în linie cu China, cu Federația Rusă și Turcia, a susținut președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, marți, la postul B 1 tv, adăugând că proiectul de act normativ trebuie întors în Parlament de șeful statului. 

"Categoric trebuie trimisă la Curtea Constituțională. Întâi întoarsă în Parlament cu observațiile președintelui. Eu aș întoarce o asemenea lege cu o singură recomandare: uitați-o. Pentru că România din momentul promulgării acestei legi va semăna foarte bine cu China, cu Federația Rusă, cu Turcia, cu zone din acestea care nu au nimic cu democrația. Și asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineață până seara. (...) Întotdeauna am avut credința că mai devreme sau mai târziu, eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori, asta este forța unei națiuni, când defăimătorii nu mai au succes", a spus fostul șef al statului, întrebat ce ar face dacă ar mai fi președintele României și ar avea spre promulgare "legea defăimării", proiect de act normativ aflat în dezbatere la Camera Deputaților.

El a adăugat că, prin "Legea defăimării" românii sunt ''privați'' de dreptul de a se maturiza. "Să nu mai pice în capcanele gratuite ale defăimării (n.r. românii). Să facă deosebirea între defăimare și anchete jurnalistice care, uneori, mai pot merge și apropiat de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte. Deci, această lege ne pune în linie cu China, cu Federația Rusă a lui Putin și cu Turcia lui Erdogan", a mai spus Băsescu.

Totodată, întrebat care este "ținta" proiectului de act normativ, președintele MP a replicat: "Ținta, să știți, nu e apărarea onoarei lui Băsescu (...) Nici apărarea de defăimări a unui politician sau altuia. Este 'pumn' în gură pentru apărarea celor protejați. (...) Este o lege care vrea să pună pumnul în gură dezbaterii publice".

Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale — între 2.000 lei și 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul