Băsescu: Prin "Legea defăimării" România va fi pusă în linie cu China, cu Federația Rusă și cu Turcia

Băsescu: Prin "Legea defăimării" România va fi pusă în linie cu China, cu Federația Rusă și cu Turcia

România, din momentul promulgării "legii defăimării", va fi pusă în linie cu China, cu Federația Rusă și Turcia, a susținut președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, marți, la postul B 1 tv, adăugând că proiectul de act normativ trebuie întors în Parlament de șeful statului. 

"Categoric trebuie trimisă la Curtea Constituțională. Întâi întoarsă în Parlament cu observațiile președintelui. Eu aș întoarce o asemenea lege cu o singură recomandare: uitați-o. Pentru că România din momentul promulgării acestei legi va semăna foarte bine cu China, cu Federația Rusă, cu Turcia, cu zone din acestea care nu au nimic cu democrația. Și asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineață până seara. (...) Întotdeauna am avut credința că mai devreme sau mai târziu, eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori, asta este forța unei națiuni, când defăimătorii nu mai au succes", a spus fostul șef al statului, întrebat ce ar face dacă ar mai fi președintele României și ar avea spre promulgare "legea defăimării", proiect de act normativ aflat în dezbatere la Camera Deputaților.

El a adăugat că, prin "Legea defăimării" românii sunt ''privați'' de dreptul de a se maturiza. "Să nu mai pice în capcanele gratuite ale defăimării (n.r. românii). Să facă deosebirea între defăimare și anchete jurnalistice care, uneori, mai pot merge și apropiat de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte. Deci, această lege ne pune în linie cu China, cu Federația Rusă a lui Putin și cu Turcia lui Erdogan", a mai spus Băsescu.

Totodată, întrebat care este "ținta" proiectului de act normativ, președintele MP a replicat: "Ținta, să știți, nu e apărarea onoarei lui Băsescu (...) Nici apărarea de defăimări a unui politician sau altuia. Este 'pumn' în gură pentru apărarea celor protejați. (...) Este o lege care vrea să pună pumnul în gură dezbaterii publice".

Membrii Comisiilor juridică și pentru drepturile omului din Camera Deputaților au dat marți, în ședință comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, adoptând și un amendament care vizează aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 și 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale — între 2.000 lei și 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaților PSD, fără susținerea UDMR și PNL.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu