Bază militară a Bundeswehr, unde sunt instruiţi şi militari ucraineni, survolată de mai multe drone de mici dimensiuni

Bază militară a Bundeswehr, unde sunt instruiţi şi militari ucraineni, survolată de mai multe drone de mici dimensiuni

Ministerul german al Apărării a raportat că drone necunoscute și suspecte zburau deasupra unui zone de antrenament a armatei germane [Bundeswehr]. Purtătorul de cuvânt al Bundeswehr a precizat sâmbătă, 1 octombrie, că au avut loc "survoluri repetate ale mai multor drone'' deasupra poligonului militar din localitatea Wildflecken.

Potrivit cotidianului german Berliner-Zeitung, Forțele Armate Ucrainene sunt instruite în poligonului militar din localitatea Wildflecken - militarii ucraineni sunt învăţaţi cu se folosească vehicule blindate de tip Dingo. Ucraina așteaptă livrarea acestui tip de echipament militar din partea Germaniei.

Ministerul german al Apărării a precizat că nu există niciun pericol pentru populație. În același timp, însă, purtătorul de cuvânt al ministerului nu a precizat cu aparţineau aceste drone. De asemenea, Ministerul german al Apărării nu a spus cine le-ar fi putut opera deasupra poligonului militar din localitatea Wildflecken.

Se pare că două mașini suspecte au fost parcate la intrarea în două cazărmi ale armatei germane. De asemenea, au existat survoluri neidentificate ale dronelor în jurul acestor două cazărmi. Informațiile provin de la contraspionajul militar german.

După cum am relatat pe 20 septembrie, Ucraina așteaptă o livrare din partea Germaniei de noi obuziere. Kievul a comandat 18 sisteme de artilerie de 155 mm RCH-155. Obuzierele RCH-155 sunt fabricate de compania germană Krauss-Maffei Wegmann [KMW]. În cazul acestor obuziere, vorbim despre o achiziţie şi nu despre o donaţie. Cu alte cuvinte, ele vor fi plătite de Ucraina.

În plus față de RCH-155, Forțele Armate Ucrainene ar trebui să primească mai multe arme din Germania în următoarele săptămâni. Printre acestea se numără o baterie a sistemului IRIS-T SLM [care va fi livrată în decembrie 2022], două M270 'MARS' de 227 mm, patru PzH 2000 de 155 mm, rachete antitanc, drone, diverse vehicule blindate etc.

Deși este mai degrabă o achiziție decât o donație, livrarea sistemelor de artilerie RCH-155 reprezintă cel mai avansat sistem de armament pe care Germania îl va furniza Ucrainei de la începutul războiului. Cu doar trei luni în urmă, producătorul german KMW și-a prezentat artileria la expoziția internațională de apărare și securitate Eurosatory, Paris, Franța. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...