BBC a desemnat un nou director general, care va trebui să modernizeze finanţarea grupului radio-TV

BBC a desemnat un nou director general, care va trebui să modernizeze finanţarea grupului radio-TV

Tim Davie a fost desemnat vineri noul director general al BBC, cu misiunea de a asigura viitoarea direcţie editorială şi de finanţare a companiei publice de radio şi televiziune din Marea Britanie, în contextul scepticismului exprimat de Guvernul conservator de la Londra în legătură cu actualul model de business al instituţiei, informează Reuters.

Tim Davie, actualul director executiv al BBC Studios şi coordonator de dezvoltare al brandului BBC pe plan internaţional şi al strategiei editoriale, îl va înlocui pe Tony Hall la începutul lunii septembrie în cea mai cunoscută funcţie din peisajul industriei mass-media britanice.

El va prelua conducerea grupului BBC, considerat cel mai mare furnizor de ştiri din Marea Britanie, cea mai influentă instituţie culturală din această ţară şi vocea naţiunii britanice pentru milioane de persoane din lumea întreagă, într-o perioadă în care mai multe voci critice afirmă că actualul său sistem de finanţare, asigurat printr-un abonament anual plătit de toţi telespectatorii, este depăşit.

"A fost o perioadă critică pentru Marea Britanie şi aceste ultime luni ne-au arătat cât de important este BBC pentru oameni. Misiunea noastră nu a fost niciodată mai relevantă, mai importantă sau mai necesară. Am un angajament profund faţă de conţinuturile de cea mai mare calitate şi imparţialitate", a declarat noul director al grupului, Tim Davie.

Prim-ministrul Boris Johnson s-a întrebat într-o alocuţiune publică dacă această corporaţie media, ce are o vechime de 98 de ani, ar trebui să fie susţinută în continuare prin abonamente anuale, ţinând cont de dezvoltarea accelerată a serviciilor online precum Netflix, iar mulţi colegi ai lui din Partidul Conservator critică de multă vreme BBC pentru ceea ce ei au considerat o atitudine politică părtinitoare şi orientată spre stânga spectrului politic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori