Beatrice Mahler, managerul Institutului ''Marius Nasta'': Secţia COVID confirmaţi şi ATI - la capacitate maximă

Beatrice Mahler, managerul Institutului ''Marius Nasta'': Secţia COVID confirmaţi şi ATI - la capacitate maximă

La Institutul de Pneumofiziologie "Marius Nasta" sunt la capacitate maximă Secţia COVID confirmaţi, cu 62 de paturi, şi ATI, cu şase paturi ocupate, a precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, Beatrice Mahler, managerul institutului.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de sâmbătă, datorită numărului mare de pacienţi confirmaţi, "după discuţii cu centrul operativ, locurile de suspecţi au fost ocupate de pacienţi confirmaţi simptomatici".

Beatrice Mahler a afirmat că în prezent se poate vorbi de un deficit de personal, mai ales în zona de ATI.

"În ceea ce priveşte nevoia de personal, pot vorbi de un deficit de personal mai ales în zona de ATI, atât de medici cât şi asistenţi specializaţi, deoarece secţia ATI are internaţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală complexă având forme critice de boală", a precizat Mahler.

Managerul a informat că, din punct de vedere al dotărilor, "Institutul 'Marius Nasta' are în acest moment dotări corespunzătoare atât în secţia ATI, cât şi în secţia COVID, dispune de ventilatoare, monitoare, aparate de ventilaţie non-invazive, coturi Helmeth, aparate pentru diagnostic de laborator biochimic, hematologic, de tip rapid point, aparat de gazometrie".

Ea a precizat că "este important ca fiecare din noi să fie responsabil în respectarea măsurilor. Trebuie continuate acţiunile de testare, dar un apel este şi în a fi parte şi suport pentru pacienţii bolnavi, indiferent de tipul de afecţiune".

Managerul Institutului "Marius Nasta" a îndemnat populaţia să meargă la centrele de donare, deoarece "este nevoie pentru pacienţii COVID şi non-COVID de plasmă şi preparate de sânge". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…