Begu, splendidă la Madrid: Irina e în sferturi și trece peste Halep după un deceniu!

Begu, splendidă la Madrid: Irina e în sferturi și trece peste Halep după un deceniu!

Irina Begu face furori, la Madrid, în al doilea turneu jucat, în acest an, pe covorul roșu. După victorii Muchova (52 WTA) și Rogers (38 WTA), astăzi, românca a reușit un meci superb, în compania lui Liudmila Samsonova (Rusia, 24 de ani, 18 WTA).

Irina Begu, în sferturi, la Madrid. FOTO: Arhiva Adevărul

În primul set, românca a revenit de la 0-3, a luat cinci game-uri la rând și s-a impus cu 6-4, după 56 de minute. În actul secund, scorul a fost egal până la 4-4, după care Irina a făcut break, reușind apoi să-și adjudece calificarea în sferturi, pe serviciul propriu, după un game câștigat la zero! După un meci de o oră și 48 de minute, tabela a arătat scorul de 6-4, 6-4 pentru jucătoarea din România.

În următoarea partidă, Begu va avea un meci infernal, urmând să dea de învingătoarea duelului Paula Badosa (42 WTA) – Maria Sakkari (9 WTA). Până atunci însă, Irina poate celebra faptul că tocmai a devenit prima „rachetă“ a României în clasamentul mondial! În ierarhia live, actualizată în timp real, Begu ocupă acum locul 27 WTA, cu 1.443 de puncte, devansând-o pe Simona Halep, care e pe 29, cu 1.350 de puncte.

E pentru prima dată după un deceniu, când Begu e mai sus ca Halep, în ierarhia mondială! Ultima dată, acest lucru s-a întâmplat în clasamentul publicat pe 10 iunie 2013. Atunci, Begu a fost pe locul 57 în lume, iar Halep pe 58.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...