Beijingul nu suflă nicio vorbă despre dispariția șefului Interpol. Un ziar din Hong Kong scrie că Meng a fost arestat de cum a ajuns în China

Beijingul nu suflă nicio vorbă despre dispariția șefului Interpol. Un ziar din Hong Kong scrie că Meng a fost arestat de cum a ajuns în China

Autoritățile de la Beijing nu au făcut nicio declarație în privința șefului Interpol, disppărut după ce, pe 29 septembrie, a venit în China din Franța, ia presa oficială nu scrie nimic despre Meng Hongwei, potrivit Reuters.

O persoană care cunoaște evoluția achetei efectuate de autoritățile franceze spune că prima ipoteză de lucru a fost că Meng a supărat cumva autoritățile chineze și a fost arestat. ”Franța este uluită de situația președintelui Interpol și îngrijorată de amenințările la adresa soției lui”, a transmis ministerul de interne de la Paris.

Soția lui Meng, care a rămas cu copiii în Lyon, primește protecție, potrivit unei surse polițienești.

Ziarul South China Morning Post din Hong Kong scrie, citând o sursă anonimă, că Meng a fost ridicat pentru a fi interogat din momentul în care a ajuns în China, dar nu se știe de ce. Nu se știe nici de ce Meng, numit președinte al Interpol în urmă cu doi ani, a mers în China.

În ultimii ani au existat mai multe cazuri de înalți oficiali chinezi care au dispărut fără nicio explicație, abia după săptămâni sau luni guvernul anunțănd că au fost puși sub acuzare, adesea pentru corupție.

Poliția franceză a demarat o investigație după ce soția lui Meng Hongwei, directorul Interpol, l-a dat dispărut pe soțul ei. Soția lui Meng, care trăiește în Lyon, unde este sediul Interpol, a contactat poliția pentru că nu a mai primit niciun semn de la soțul ei de când acesta a plecat în China, țara sa natală, pe 29 septembrie, au spus sursele citate.

Meng a fost viceministru al Securității Publice în China, potrivit site-ului Interpol. El a fost ales în funcția de președinte al structurii Interpol în noiembrie 2016, mandatul fiind de patru ani.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Citiți și voi ce scrie judecătoarea României la CEDO despre ministrul Justiției!

5 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…