Bejinariu (PSD): Resping categoric acuzația că aș fi comis vreun abuz în serviciu

Bejinariu (PSD): Resping categoric acuzația că aș fi comis vreun abuz în serviciu

Deputatul PSD Eugen Bejinariu a respins "categoric" acuzația că ar fi comis vreun abuz în serviciu pe vremea când era ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, adăugând că acuzațiile care i se aduc sunt total nefondate.

"Resping categoric acuzația că aș fi comis vreun abuz în serviciu. Acuzațiile ce mi se aduc sunt complet nefondate. Nu sunt acuzat că aș fi săvârșit vreo infracțiune de corupție sau aș fi dobândit vreun folos necuvenit. Contractul este încheiat între Guvernul României și Microsoft Irlanda, este parte a unui act normativ adoptat de Guvernul României, iar semnătura mea în numele Guvernului a fost acordată în baza unei mandat imperativ al acelei hotărâri de Guvern care a aprobat contractul și m-a desemnat explicit. Semnarea contractului între Guvernul României și Microsoft Irlanda a fost decisă prin adoptarea de către Guvern a unui act normativ cu respectarea legii privind achizițiile publice și a avut toate avizele juridice și de conformitate, în toate etapele", a spus Bejinariu în plenul Camerei Deputaților.

El a adăugat că este acuzat că ar fi comis infracțiuni de serviciu, abuz în serviciu, prin inițierea a două proiecte de hotărâre de Guvern, respectiv prin semnarea contractului cu Microsoft Irlanda și a actului adițional care ar fi adus folos necuvenit unei firme, dar nicăieri în dosar "nu este nici măcar un indiciu" că ar fi încălcat vreo lege sau vreun act normativ sau că ar fi făcut în mod ilegal vreun demers în numele Guvernului "cu știință, cu rea credință sau interes subiectiv".

"Înainte de momentul aprobării contractului, așa cum reiese și din dosar, eu nici nu îi cunoșteam, nici nu am avut vreo întâlnire sau discuție cu nimeni de la companiile implicate, cu niciun reprezentant sau intermediar, nici român nici străin, nu am avut nicio implicare sau participare de vreun fel la întâlniri sau negocieri oficiale sau neoficiale cu Microsoft sau Fujitsu sau cu intermediari ai acestora, nici nu am avut vreun fel de atribuții de negociere sau alte aspecte referitoare la acest contract. (...) Eu sunt un om corect și de bună credință și tot ceea ce am făcut în activitatea mea a fost însoțit de grija și determinarea de a face bine, de a proceda onest și legal, niciodată nu m-am gândit că acțiunile mele profesionale corecte ar putea fi interpretate ca fiind activități ce depășesc cadrul legal. Pe de altă parte, există în acest moment decizia CCR nr. 68 din 27 februarie 2017 care stabilește că adoptarea și conținutul unor acte normative în sine nu pot constitui subiecte de cercetare penală", a arătat Bejinariu.

Plenul Camerei Deputaților urmează să se pronunțe, marți, asupra solicitării DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Comisia juridică a dat în urmă cu două săptămâni un raport de respingere acestei solicitări. Votul din plen va fi secret cu bile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa