Beneficiile dietei cu spanac: cu doar 23 de calorii pe 100 de grame, e o „bombă” de sănătate

Beneficiile dietei cu spanac: cu doar 23 de calorii pe 100 de grame, e o „bombă” de sănătate

Consumul de spanac în stare crudă sau preparat termic aduce beneficii importante pentru sănătate. În plus, este hipocaloric și, din acest motiv, ideal în curele de slăbire.

Atenție însă cu ce asociați spanacul, ca sa nu obțineți o bombă calorică! FOTO Shutterstock

Spanacul are virtuți terapeutice demne de luat în seamă. Este cunoscut rolul său antiinflamator , este o sursă importantă de antioxidanţi, acționează ca reglator al tensiunii arteriale (are rol hipotensiv), creşte imunitatea, protejează oasele şi poate încetini chiar evoluţia diverselor tipuri de cancer. Îl putem consuma în salate, în budinci, sufleuri și îl putem asocia cu alte preparate.

Spanacul poate fi inclus la ori ce masă şi consumat cu ouă, peşte, amestecat în salată verde etc. Se consumă ca şi aliment de bază pentru diferite mâncăruri, precum supe, supe-creme, mâncărică de spanac, salată de spanac, tarte cu spanac, şi lista poate continua. Aveţi grijă însă! Dacă în timpul preparării spanacul îşi schimbă culoarea, dacă în loc de verde devine un verde-gălbui, atunci spanacul nu mai trebuie consumat, deoarece este dăunător. Cel mai bine este ca spanacul să fie consumat în stare crudă, sau foarte puţin opărit”, a explicat pe blog-ul său dr. Cătălin Luca.

De ce este ideal în curele de slăbire

Unul dintre cele mai importante aspecte care fac din spanac o legumă demnă de luat în calcul în diverse diete este legat nu doar de conținutul bogat de substanțe active, ci și de aportul scăzut de calorii.

Spanacul poate fi, așadar, soluția ideală dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea, dar și silueta. Acest aliment conține doar 23 de calorii pe 100 de grame, reprezentând 1.15% din totalul de 2000 de calorii recomandate zilnic. Vorbim de glucide 3.6 grame, proteine 2.9 grame, grăsimi nu are deloc, fibre 2.2 grame, sare și zahăr nu conține. Click! a publicat câteva rețete excelente cu spanac, ideale în curele de slăbire.

Cine trebuie totuși să evite sau să consume cu prudență spanac

Se recomandă consumul moderat de spanac în cazul persoanelor cu afecţiuni hepatice, reumatice, inflamaţii gastrice şi ale intestinului, din cauza conținutului de oxalaţi de potasiu şi de calciu. De asemenea, persoanele care suferă de litiază trebuie să evite consumul excesiv deoarece conţine acid uric.

Spanacul este contraindicat celor care suferă de litiază deoarece conține acid uric

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…