BestJobs: Majoritatea angajaţilor nu se aşteaptă să primească primă de Paşte

BestJobs: Majoritatea angajaţilor nu se aşteaptă să primească primă de Paşte

Cei mai mulţi angajaţi (80%) nu se mai aşteaptă la vreo primă cu ocazia sărbătorilor pascale, în contextul pandemiei de coronavirus, conform unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Chiar şi cei care nu exclud totuşi posibilitatea unei prime (12%) cred că este puţin probabil să primească ceva în plus la salariu, mai semnalează sondajul. Doar puţin peste 3% dintre angajaţii chestionaţi sunt siguri că vor primi şi în acest an primă de Paşte, în timp ce aproape 5% cred că este probabil ca angajatorul să-i recompenseze cu vreun bonus de sărbători.

Pe de altă parte, conform aceluiaşi sondaj, criza actuală va produce efecte şi în ceea ce priveşte cheltuielile legate de sărbătorile pascale pentru circa 69% dintre respondenţi. Aproape 80% dintre aceştia vor renunţa în acest an la cheltuielile cu haine noi şi cadouri, iar sumele pe care le vor aloca pentru masa de Paşte vor fi, în medie, cu 30% mai mici.

Presiunea financiară pusă de actuala criză epidemiologică i-a făcut pe aproape 71% dintre angajaţii care au participat la sondajul BestJobs să amâne, în ultima lună, toate achiziţiile mai costisitoare. Cei mai mulţi au tăiat de pe lista achiziţiilor hainele (54%), vacanţele (50%) şi electrocasnicele (43%), dar angajaţii români au renunţat să cumpere şi mobilă (25%) şi au pus pe lista de aşteptare şi planurile de achiziţie a unei case (12%) sau a unei maşini (16%).

Totodată, unii dintre angajaţii români (aproape 5%), care locuiesc cu chirie, au reuşit să-şi negocieze valoarea sau plata chiriei, în timp ce aproape un sfert au considerat că nu este nevoie să poarte astfel de discuţii cu proprietarii.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-8 aprilie 2020, pe un eşantion de 922 de utilizatori de internet din România.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toţi cei care vor să găsească un job mai bun şi angajatori. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

4 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

5 Foarte interesante amănunte!