Biden, despre mandatul de arestare împotiva lui Putin, emis de CPI. „Este justificat”

Biden, despre mandatul de arestare împotiva lui Putin, emis de CPI. „Este justificat”

Președintele american, Joe Biden a făcut declarații, după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin , acuzat că este responsabil de crime de război, comise în țara vecină.

Joe Biden, despre mandatul de arestare împotriva lui Putin FOTO Profimedia

Joe Biden se declară de acord

Mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională împotriva lui Vladimir Putin pentru crime de război este „justificat”, a declarat vineri Joe Biden, citat de AFP.

Preşedintele american , exprimându-se în faţa jurnaliştilor la Casa Albă, a amintit că instituţia nu este recunoscută de Statele Unite, dar a estimat că decizia acesteia a transmis, totuşi, „un semnal foarte puternic”.

CPI, mandat de arestare pe numele a încă o persoană

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis, vineri, un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru responsabilitatea sa în ceea ce priveşte presupusele crime de război comise în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse la scară largă în ţara vecină.

CPI „a emis mandate de arestare împotriva a două persoane în legătură cu situaţia din Ucraina: dl. Vladimir Vladimirovici Putin şi dna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului în Rusia, a precizat instituţia de la Haga într-un comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...