Biden se apropie şi mai multe de victorie; avansul lui în Georgia creşte

Biden se apropie şi mai multe de victorie; avansul lui în Georgia creşte

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, s-a apropiat şi mai multe de victorie sâmbătă, când avansul său în statul-cheie Georgia s-a mărit, iar numărarea voturilor a continuat în alte câteva state, transmite dpa.

În Georgia, avansul lui Biden asupra preşedintelui Donald Trump a crescut sâmbătă dimineaţă la 7.248 de voturi faţă de 4.430 cu câteva ore mai devreme, au anunţat canale media, printre care CNN, citând autorităţi electorale.

Dată fiind diferenţa foarte mică, este aproape sigură o renumărare a voturilor în Georgia, dar tendinţa actuală semnalează că aceasta ar confirma probabil avantajul lui Biden.

Dacă Georgia îi revine democratului şi acesta îşi păstrează avansul în Arizona, ar dispune de voturi suficiente pentru a trece pragul critic de 270 de voturi în Colegiul Electoral şi a deveni preşedinte.

Rezultatele sunt încă prea strânse pentru a fi declarată victoria unuia din candidaţi în câteva state, unde se numără voturile prin corespondenţă, cruciale în actualul context.

În Pennsylvania, democratul are 28.833 de voturi avans faţă de Trump. În Nevada, avantajul său a crescut la 22.657 de voturi, dar în Arizona a scăzut uşor la 29.861.

Dacă Biden învinge fie în Georgia, fie în Arizona, va mai avea nevoie de victorie în doar un stat pentru a-şi asigura voturile necesare care să-l propulseze la Casa Albă. În schimb, o victorie în Pennsylvania i-ar fi suficientă pentru a deveni preşedinte.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale