Bilanţul în urma seismului din provincia Java de Vest, din Indonezia, a crescut la 310 morţi

Bilanţul în urma seismului din provincia Java de Vest, din Indonezia, a crescut la 310 morţi

Bilanţul deceselor în urma seismului care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 310, a anunţat vineri Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor, relatează AFP.

Indonezia este afectată în mod regulat de seisme sau erupţii vulcanice. FOTO: Profimedia

Douăzeci şi patru de persoane sunt în continuare date dispărute după ce cutremurul cu magnitudinea 5,6 a provocat alunecări de teren şi a distrus clădiri în Java de Vest, a declarat şeful acestei agenţii, Suharyanto, care, la fel ca mulţi indonezieni, poartă un singur nume, potrivit Agerpres.

„Cele 24 de persoane dispărute au fost identificate”, a afirmat el într-o conferinţă de presă.

Henri Alfiandi, şeful serviciilor naţionale de urgenţă, a declarat că operaţiunile de căutare vor continua până luni sau chiar mai mult dacă până atunci nu vor fi găsite toate cadavrele.

„Problemele sunt instabilitatea solului, alunecările de teren agravate de ploile continue şi îngrijorările legate de replicile seismice”, a declarat el la postul de televiziune Kompas.

Multe dintre victime sunt copii, dintre care unii se aflau în sălile de clasă în momentul producerii cutremurului.

Un băieţel în vârstă de 6 ani a fost salvat de sub dărâmături la două zile după seism. Băiatul, pe nume Azka, a fost găsit în viaţă sub dărâmăturile unei case din satul Nagrek, în districtul Cianjur, miercuri dimineaţă, la circa 40 ore după seismul produs luni , a declarat Aman Riyanto, un pompier care a luat parte la operaţiunea de salvare, potrivit Agerpres.

Peste 2.000 de persoane au fost rănite , circa 56.000 de case au fost avariate şi peste 62.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a mai spus Suharyanto.

Indonezia este afectată în mod regulat de seisme sau erupţii vulcanice, datorită poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen