BioNTech consideră că vaccinul produs împreună cu Pfizer încă nu necesită modificări împotriva variantelor coronavirusului

BioNTech consideră că vaccinul produs împreună cu Pfizer încă nu necesită modificări împotriva variantelor coronavirusului

Laboratorul german BioNTech a anunţat luni că mizează pe eficacitatea vaccinului său anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer, şi împotriva actualelor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, considerând că niciun studiu nu susţine în acest stadiu necesitatea unei noi formule a vaccinului, relatează agenţiile AFP şi DPA.

''La ora actuală nimic nu indică faptul că o adaptare a actualului vaccin al BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate ar fi necesar'', notează compania germană într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare.

Totuşi, BioNTech adaugă că pune la punct ''o strategie completă pentru a face faţă acestor variante dacă va fi nevoie în viitor'', menţionând că pentru o asemenea eventualitate a început din luna martie teste asupra unei versiuni modificate a vaccinului său, specifică noilor variante ale coronavirusului.

''Obiectivul acestui studiu este explorarea modalităţii de reglementare pe care BioNTech şi Pfizer ar urma-o dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului'', explică laboratorul german.

O evaluare este de asemenea în curs pentru estimarea efectului unei eventuale a treia injecţii cu serul Pfizer/BioNTech (după prima doză şi rapel) asupra prelungirii imunităţii şi protecţiei împotriva variantelor coronavirusului.

Directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat în luna aprilie că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficace împotriva variantei indiene a coronavirusului.

Asocierea celor două companii farmaceutice a estimat iniţial pentru anul acesta o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccin, pe care încearcă să o crească la 3 miliarde de doze. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost livrat până în prezent în mai mult de 90 de ţări.

Conform rezultatelor financiare publicate luni, BioNTech a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit de 1,13 miliarde de euro, la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, faţă de cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”