Birchall: Am transmis solicitări către toate asociaţiile profesionale să ne dea un punct de vedere pe conţinutul rapoartelor GRECO

Birchall: Am transmis solicitări către toate asociaţiile profesionale să ne dea un punct de vedere pe conţinutul rapoartelor GRECO

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat marţi că a solicitat asociaţiilor profesionale ale magistraţilor să transmită punctul lor de vedere în legătură cu recomandările din rapoartele GRECO.

"Ieri am solicitat Secţiei pentru judecători (din CSM - n.r.), voi solicita şi astăzi (Secţiei pentru procurori a CSM - n.r.) şi am transmis solicitări către toate asociaţiile profesionale şi celor care au un cuvânt de spus în buna desfăşurare a justiţiei să ne dea un punct de vedere pe conţinutul rapoartelor GRECO", a anunţat Birchall la sediul CSM.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă a spus, referindu-se la subiectele semnalate în raportul GRECO, că "aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi" şi a afirmat că "justiţia trebuie înfăptuită de cei din sistemul judiciar şi nu de preşedintele României, premierul sau alte forţe politice".

"Am văzut că este o dezbatere foarte mare între judecători şi procurori, între magistraţi. Eu cred că aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi şi ar trebui luat exemplul Olandei, care a trimis o scrisoare la GRECO şi a spus că atunci când va exista un consens între magistraţi va veni cu precizările legate de GRECO", a declarat Viorica Dăncilă.

România a făcut foarte puţine progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupţia în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor şi pentru a răspunde la îngrijorările legate de controversata reformă a sistemului judiciar, atrăgea atenţia organismul anticorupţie al Consiliului Europei, GRECO, în două rapoarte făcute publice pe 9 iulie. AGERPRES/ (AS - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa