Birchall face pipi pe PSD și salută desființarea Secției Speciale: Vremea șmecheriilor introduse pe furiș trebuie să apună

Birchall face pipi pe PSD și salută desființarea Secției Speciale: Vremea șmecheriilor introduse pe furiș trebuie să apună

Birchall face pipi pe PSD și salută desființarea Secției Speciale: Vremea șmecheriilor introduse pe furiș trebuie să apună.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a salutat adoptarea memorandumului pentru desființarea Secției Speciale, în cadrul ședinței de Guvern de vineri seară și a subliniat că, deși demersul nu are valoare juridică, reprezintă un pas important care strânge opiniile majorității. Birchall a mai spus că ”vremea șmecheriilor introduse pe furiș de Iordache și susținătorii săi” trebuie să apună, iar următorul pas ar trebui să fie inițierea și adoptarea unui proiect de lege care să fie adoptat de Parlament în procedură de urgență.

Mesajul integral al fostului ministru de Justiție Ana Birchall:

”Dupa cum stiti am incercat sa stau departe de politica cateva zile, dar dat fiind numarul mare de intrebari primite, din respect pentru voi, avand in vedere si importanta subiectului, va spun ca, din punctul meu de vedere, este foarte bine ca pe masa sedintei de guvern din aceasta seara se afla si adoptarea unui memorandum care propune desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ).

Adoptarea acestui memorandum este un pas important si prezinta concluzia majoritara (de care am vorbit public de nenumarate ori si care mi-a adus si multa „furie” din partea unora) desprinsa din punctele de vedere ale tuturor institutiilor si asociatiilor profesionale, (puncte de vedere care au fost transmise grupului de lucru pe care l-am infiintat, special, la inceputul verii, la ministerul justitiei), continuate si cu consultarile actualului ministru al justitiei.

Personal am considerat si consider ca vremea smecheriilor, introduse, pe furis, de Iordache si sustinatorii sai, in comisia speciala trebuie sa apuna! Tocmai de aceea, cred ca, alaturi de acest memorandum (care nu are valoarea juridica a unui proiect de lege, de exemplu) se impune, initierea si adoptarea unui proiect de lege de desfiintare a SIIJ, proiect de lege care sa fie adoptat si transmis in Parlament, in procedura de urgenta.

Astfel, se va mai face un pas important pentru recredibilizarea justiției și pentru ca românii să-și recapete încrederea în actul de justiție.
Pentru cei care tot sustin infiintarea si functionarea, in aceasta forma a SIIJ, ii rog sa se mai uite inca odata, dar cu buna credinta, la modificarile toxice introduse smechereste de Iordache in comisia speciala, modificari legate de competenta sectiei, de exemplu! Pentru ca realitatea arata ca nici până în acest moment nu s-a putut explica credibil marile semne de întrebare privind suprapunerile de competență cu DIICOT și alte parchete prin extinderea competenței la toată cauza indiferent de calitatea persoanelor! Cu alte cuvinte, de ce această secție trebuie să analizeze tot dosarul în condițiile în care este imposibil ca această secție să aibă expertiza DIICOT de exemplu. Sau… poate asta s-a urmărit, dacă analizăm mai cu atentie lista solicitărilor SIIJ de preluare a unor dosare imediat ce SIIJ a început să funcționeze!?

De ce se încalcă principiul separarii carierelor judecătorilor și procurorilor? De ce s-a transferat catre Sectia Speciala dreptul de a exercita si retrage căi de atac în cauzele aflate pe rolul instanțelor sau soluționate definitiv anterior operaționalizării SIIJ?”, a transmis Ana Birchall, printr-un mesaj publicat pe Facebook, vineri seară, după ședința de Guvern.

Marioneta din fruntea PSD, mesaj disperat că se desființează Secția Specială! Marș la căcat, jigodie!

„Este revoltătoare, în contextul actual, când zi de zi vedem ticăloșiile și abuzurile din justiție, chiar și o discuție despre desființarea Secției speciale.
Cazul Țăndărei, vă spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi??
P.S. Poporul român s-a pronunțat prin referendum ca legile privind justiția să nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament și prin consultarea asociațiilor de magistrați și a tuturor instituțiilor interesate (CSM, parchete, instanțe) pentru că independența magistraților este vitală pentru o justiție corectă.” a scris, disperat, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Chiar în timpul ședinței de guvern!

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD