Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul Kovesi

Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul Kovesi

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat, sâmbătă, în termeni foarte critici la adresa judecătoarei Dana Gîrbovan, după ce aceasta din urmă a criticat decizia CEDO în cazul Kovesi. Ana Birchall o acuză pe Gîrbovan că lansează “fake news” şi aminteşte de “cât de moral a fost jocul cu 'uite demisia, nu-i demisia', când doamna s-a aflat în cărţi pentru funcţia de ministru al Justiţiei”.

„Mda!? Din păcate nu este prima dată când se lansează, manipulativ, un fake news! Într-un astfel de context, nu pot să nu mă întreb care este motivul pentru care doamna judecător refuză să spună public câţi membri are în realitate Uniunea Judecătorilor din România ca să ştie şi românii în numele cui vorbeşte! Ca să nu mai discut cât de moral a fost jocul cu 'uite demisia, nu-i demisia', când doamna s-a aflat în cărţi pentru funcţia de ministru al Justiţiei... sau cererea de reprimire în profesie soluţionată rapid şi favorabil cu ajutorul şi sprijinul doamnei Savonea... că totuşi cum să se lipsească doamna judecător de pensia de magistrat, nu-i aşa!?

P.S. Rămân la părerea mea că domnul Valer Dorneanu nu mai are ce căuta în fruntea CCR!”, a scris fostul ministru al Justiţiei pe Facebook.

Reamintim că judecătoarea Dana Gîrbovan, care a fost la un moment dat propusă de PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a criticat, la Marius Tucă Show, decizia CEDO în cazul Kovesi, despre care spune că a fost “destul de superficială”.

„A fost din nou atacată CCR pe motiv că ar fi îngrădit un drept fundamental al doamnei procuror-şef. În realitate, dacă citim cele două decizii [CEDO şi CCR - n.r.] cu atenţie, o să observăm că nu a existat nici măcar o sferă de interferenţă între cele două”, a afirmat judecătoarea.

Potrivit magistratului, CCR face o analiză a raporturilor între autorităţile statului în cadrul constituţional, adăugând că, în nicio clipă, CCR nu a analizat dreptul titularului funcţiei, adică Laura Codruţa Kovesi, de a ataca sau a nu ataca propunerea ministrului de revocare de la şefia DNA.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa  aici

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”