Biroul permanent al Camerei: Opt deputați s-au declarat în stare de incompatibilitate

Biroul permanent al Camerei: Opt deputați s-au declarat în stare de incompatibilitate

Opt deputați au notificat Biroul permanent al Camerei că se află în stare de incompatibilitate pe motiv că dețin și alte funcții, unii dintre ei optând pentru calitatea de parlamentar, alții urmând să ia o decizie în termenul legal.

Astfel, Robert Sighiartău (PNL), Aurel Glad Varga (PNL), Eliza Mădălina Peța (PSD), Lia Olguța Vasilescu (PSD), Liviu Ioan Balint (PMP), Constantin Zamfira (PSD), Mihaela Huncă (PSD) și Marius Bodea (PNL) au trimis informări că se află în stare de incompatibilitate.

Robert Sighiartău a anunțat Biroul permanent al Camerei că își depune demisia din funcția de consilier județean la CJ Bistrița-Năsăud, iar Glad Aurel Varga din calitatea de administrator al unor societăți comerciale, cei doi optând pentru menținerea mandatului de deputat.

Constantin Zamfira a arătat că în termen de 15 zile va demisiona din Consiliul General al Municipiului București și din funcția de director general al unei societăți comerciale.

Liviu Ioan Balint a menționat doar că se află în situație de incompatibilitate prevăzută de articolul 16, alineatul 2, literele a și d din Legea 96/2006.

Lia Olguța Vasilescu a informat conducerea Camerei că își rezervă dreptul de a opta în termenul de 30 de zile între funcția de primar al municipiului Craiova și cea de deputat.

Și Eliza Mădălina Peța a precizat că va opta în același termen între funcția de deputat și cea de administrator/director general la o societate de salubritate din Craiova.

Mihaela Huncă a precizat că în termen de 30 de zile va transmite Biroului permanent actul de demisie corespunzător opțiunii pe care o va face între mandatul de deputat și inspector general la Inspectoratul Școlar Botoșani.

La rândul său, Marius Bodea a anunțat conducerea Camerei că a demisionat din funcția de membru al CA al Companiei Naționale Aeroporturi București SA pe 12 decembrie.

Secretarul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a precizat că ANI a transmis o adresă referitoare la procedura de urmat în cazul celor aflați în incompatibilitate.

"Există mai multe persoane care au avut o stare de incompatibilitate și Biroul permanent a cerut lămuriri la ANI, care a răspuns că în 15 zile trebuie să informeze Biroul permanent că se află într-o astfel de situație și pe urmă în 30 de zile au dreptul să opteze", a explicat el, după ședința de marți a Biroului permanent.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?