Biroul permanent al Camerei: Opt deputați s-au declarat în stare de incompatibilitate

Opt deputați au notificat Biroul permanent al Camerei că se află în stare de incompatibilitate pe motiv că dețin și alte funcții, unii dintre ei optând pentru calitatea de parlamentar, alții urmând să ia o decizie în termenul legal.

Astfel, Robert Sighiartău (PNL), Aurel Glad Varga (PNL), Eliza Mădălina Peța (PSD), Lia Olguța Vasilescu (PSD), Liviu Ioan Balint (PMP), Constantin Zamfira (PSD), Mihaela Huncă (PSD) și Marius Bodea (PNL) au trimis informări că se află în stare de incompatibilitate.

Robert Sighiartău a anunțat Biroul permanent al Camerei că își depune demisia din funcția de consilier județean la CJ Bistrița-Năsăud, iar Glad Aurel Varga din calitatea de administrator al unor societăți comerciale, cei doi optând pentru menținerea mandatului de deputat.

Constantin Zamfira a arătat că în termen de 15 zile va demisiona din Consiliul General al Municipiului București și din funcția de director general al unei societăți comerciale.

Liviu Ioan Balint a menționat doar că se află în situație de incompatibilitate prevăzută de articolul 16, alineatul 2, literele a și d din Legea 96/2006.

Lia Olguța Vasilescu a informat conducerea Camerei că își rezervă dreptul de a opta în termenul de 30 de zile între funcția de primar al municipiului Craiova și cea de deputat.

Și Eliza Mădălina Peța a precizat că va opta în același termen între funcția de deputat și cea de administrator/director general la o societate de salubritate din Craiova.

Mihaela Huncă a precizat că în termen de 30 de zile va transmite Biroului permanent actul de demisie corespunzător opțiunii pe care o va face între mandatul de deputat și inspector general la Inspectoratul Școlar Botoșani.

La rândul său, Marius Bodea a anunțat conducerea Camerei că a demisionat din funcția de membru al CA al Companiei Naționale Aeroporturi București SA pe 12 decembrie.

Secretarul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a precizat că ANI a transmis o adresă referitoare la procedura de urmat în cazul celor aflați în incompatibilitate.

"Există mai multe persoane care au avut o stare de incompatibilitate și Biroul permanent a cerut lămuriri la ANI, care a răspuns că în 15 zile trebuie să informeze Biroul permanent că se află într-o astfel de situație și pe urmă în 30 de zile au dreptul să opteze", a explicat el, după ședința de marți a Biroului permanent.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut