Biroul Statal de Anchete din Ucraina îl citează ca martor pe fostul preşedinte Petro Poroşenko

Biroul Statal de Anchete din Ucraina îl citează ca martor pe fostul preşedinte Petro Poroşenko

Biroul Statal de Anchete al Ucrainei (GBR) a anunţat sâmbătă că l-a citat pe fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko pentru a face declaraţii în calitate de martor în legătură cu mai multe cazuri penale, informează EFE.

Poroşenko - care a deţinut funcţia de preşedinte al Ucrainei în perioada 2014-2019 - urmează să se prezinte să dea declaraţii în zilele de 21 şi 24 ianuarie şi a fost avertizat că, în cazul în care refuză să o facă, va fi adus în faţa anchetatorilor cu poliţia.

GBR nu a precizat despre ce cazuri este vorba.

În decembrie 2019, pe baza unui denunţ împotriva lui Poroşenko, GBR a deschis o anchetă pentru trădare, speţa fiind semnarea acordurilor de la Minsk din 2015 pentru soluţionarea conflictului din estul Ucrainei.

Denunţul a fost făcut de avocatul Andrei Portov, fost şef al administraţiei fostului preşedinte Viktor Ianukovici, înlăturat din fruntea statului la începutul anului 2014 de revolta care l-a adus la putere pe Poroşenko.

Acesta nu este primul denunţ al lui Portnov împotriva lui Poroşenko. În iunie 2019, Portnov l-a acuzat pe fostul şef al statului ucrainean de spălare de bani şi evaziune fiscală în cazul vânzării companiei de construcţii navale şi armament 'Kuzniţa na Ribalskom'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...