Bistriţa-Năsăud: 14 ani într-un centru de detenţie pentru tânărul care a provocat accidentele în lanţ de Bobotează, în 2018

Bistriţa-Năsăud: 14 ani într-un centru de detenţie pentru tânărul care a provocat accidentele în lanţ de Bobotează, în 2018

Tânărul de 16 ani care în urmă cu doi ani, în Ajunul Bobotezei, s-a urcat la volan beat şi fără permis şi a provocat o serie de accidente pe Valea Bârgăului, în urma cărora două adolescente au decedat, iar alte patru persoane au fost rănite, şi-a aflat, miercuri, sentinţa, Tribunalul Bistriţa-Năsăud luând decizia să i se aplice măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 14 ani, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instanţei.

Tânărul a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a mai stabilit şi daune morale pentru victime şi familiile acestora în sumă totală de 1.775.000 euro, la care se adaugă daune materiale în cuantum de circa 68.000 lei, cheltuieli de judecată şi cheltuieli pentru îngrijiri medicale.

Aceste sume ar trebui plătite de cel condamnat în solidar cu părţile responsabile civilmente, şi anume părinţii săi.

La data comiterii faptelor, tânărul avea 16 ani şi jumătate, acesta devenind major în spatele gratiilor, având în vedere că din data de 7 ianuarie 2018 s-a aflat în stare de arest preventiv.

Tribunalul a stabilit să se deducă, din măsura educativă privativă de libertate aplicată, perioada reţinerii şi arestării preventive.

În seara zilei de 5 ianuarie 2018, tânărul, aflat sub influenţa alcoolului, a condus camioneta tatălui său şi a provocat trei accidente pe o distanţă de 5 kilometri, între localităţile Tureac şi Mureşenii Bârgăului. Acesta a intrat cu camioneta în mai multe grupuri de persoane aflate pe marginea drumului naţional 17. Două fete de 14, respectiv 16 ani şi-au pierdut viaţa în urma rănilor suferite, iar alte trei fete, de 11 ani fiecare, şi o femeie de 35 de ani au fost rănite. AGERPRES / (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...