Bistrița-Năsăud: A început să ningă viscolit în Pasul Tihuța

Bistrița-Năsăud: A început să ningă viscolit în Pasul Tihuța

Traficul rutier din Pasul Tihuța, situat la cota 1.200, la limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită, potrivit unei informări remise duminică de Instituția Prefectului.

Sursa foto: Jandarmeria Bistrita / Facebook

* Cod portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite la munte, începând de duminică dimineața; Disconfort termic în nordul și centrul țării

Pentru a evita formarea poleiului, pe DN 17, în Pasul Tihuța, drumarii au împrăștiat sare.

"S-a verificat starea DN 17, în zona Pasului Tihuța. În această zonă este viscol, dar se circulă în condiții bune, utilajele sunt pregătite să acționeze, s-a împrăștiat material antiderapant (sare) pentru a se evita formarea poleiului și s-au montat 2.000 ml de parazăpezi", se precizează în comunicatul prefecturii.

Sursa foto: Jandarmeria Bistrita / Facebook

De asemenea, a fost activat Comitetul județean pentru situații de urgență, având în vedere avertizarea de cod galben și portocaliu de vreme severă emisă de meteorologi pentru perioada 29 octombrie, ora 10,00, până în 30 octombrie, ora 23,00.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, a dispus ca toate efectivele Ministerului Afacerilor Interne disponibile să fie pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor.

De asemenea, s-a decis ca, împreună cu autoritățile competente (poliția rutieră, administratorii de drumuri), să se dispună închiderea drumurilor publice, dacă se va impune, iar autoritățile locale vizate să atenționeze populația pentru a evita deplasările pe acele drumuri.

Ninsorile au apărut și în zona Munților Rodnei și a Munților Călimani, la peste 1.400 metri altitudine, unde stratul de zăpadă măsoară câțiva centimetri.

AGERPRES (AS — autor: Tina Țucui, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?