Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean începe testarea pentru COVID-19 contra cost; în prima zi - şase solicitări

Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean începe testarea pentru COVID-19 contra cost; în prima zi - şase solicitări

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a început, de joi, să testeze populaţia pentru COVID-19 la cerere şi contra cost, preţul unui astfel de serviciu fiind de 290 de lei.

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat pentru AGERPRES că în prima zi de prelevare a probelor s-au programat şase persoane, în timp ce capacitatea de prelevare ar fi de zece ori mai mare.

"Ieri erau şase programări făcute. Nu vă gândiţi că lumea vrea să se testeze, numai vorbesc. (...) Tot ce se poate ca o problemă să fie costul, dar metodologia de calcul, algoritmul de calcul nu prevede testare gratuită, din păcate, pentru populaţie. Noi am venit în întâmpinarea celor care doresc să se testeze la cerere, mai ales că Direcţia de Sănătate Publică ne-a transmis că sunt solicitări din partea unor persoane care trebuie să părăsească ţara şi li se cere buletin de analiză, de testare. (...) Noi ne-am gândit că, în cele două ore, putem recolta de la 60 de persoane", a precizat Lazany.

Testarea contra cost pentru COVID-19 va fi făcută în laboratorul de biologie moleculară RT-PCR din cadrul spitalului, iar, în cazul în care numărul solicitărilor va creşte şi va afecta capacitatea laboratorului, s-a încheiat un protocol de colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Recoltarea probelor se poate face în zilele de marţi şi joi, între orele 10,00 - 12,00, lângă cortul de triaj din curtea SJU Bistriţa, pe baza unei programări prealabile.

Programările pot fi făcute zilnic, de luni până vineri, între orele 8,00 - 12,00, la numerele de telefon anunţate de unitatea spitalicească.

Costul unei testări este de 290 de lei, iar, în cazul în care rezultatul probei este incert, retestarea se va face în mod gratuit.

Rezultatele testelor pentru coronavirus vor fi comunicate prin email, în termen de 48 de ore de la recoltare. AGERPRES/(A - autor: Tina Dumitrescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…