Bistriţeanul prins la volan sub influenţa drogurilor, fără permis şi transportând canabis - arestat pentru 30 de zile

Bistriţeanul prins la volan sub influenţa drogurilor, fără permis şi transportând canabis - arestat pentru 30 de zile

Bărbatul din Bistriţa care a fost prins la volan, în luna decembrie, sub influenţa drogurilor şi fără permis, transportând câteva sute de grame de canabis, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Bărbatul fusese reţinut iniţial de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, după care a fost prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, conducere a unui vehicul fără permis şi conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în data de 21 decembrie, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Bistriţa, iar în urma controlului efectuat asupra maşinii au fost descoperite substanţe susceptibile a avea efect psihotrop.

Analizele de laborator au stabilit faptul că şoferul transporta 286 de grame de canabis.

Bărbatul a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la cocaină. Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că nu deţine permis pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 23 decembrie, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, au efectuat o percheziţie la locuinţa inculpatului, de unde au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al jandarmilor. AGERPRES (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: George Onea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale