Blaga, AUDIAT la DNA!

Blaga, AUDIAT la DNA!

Vasile Blaga, este audiat la DNA Ploiești în dosarul finanțării campaniei electorale prezidențiale din 2009. Vasile Blaga este cercetat pentru trafic de influență.

Vasile Blaga a fost citat, luni, să se prezinte din nou la audieri la sediul DNA din Ploieşti pentru a da declaraţii în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Fostul co-preşedinte PNL este acuzat de trafic de influenţă şi a fost plasat sub control judiciar încă din data de 4 octombrie.

Vasile Blaga a fost citat, luni, să se prezinte din nou la audieri la sediul DNA din Ploieşti pentru a da declaraţii în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă. Fostul co-preşedinte PNL este acuzat de procurorii anticorupţie că, în perioada 2011 – 2012, a primit în mai multe rânduri, prin interpuşi, suma de 200. 000 de euro, precum şi de la Gheorghe Ştefan, fost vicepreşedinte al PDL, suma de 500.000 de euro. Banii erau daţi în urma unei înţelegeri între persoane aflate la conducerea formaţiunii politicie aflate în acea perioadă la guvernare, “ în sensul obţinerii de bani pentru partid”, conform procurorilor DNA.

Finanţarea partidului urma să se realizeze cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către firme dispuse să,,cotizeze” pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte.

În această cauză mai sunt urmăriţi penal, alături de Vasile Blaga, Gheorghe Ştefan, la data faptelor vicepreşedinte al PDL şi primar al municipiului Piatra Neamţ. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În urma primei runde de audieri, care a avut loc în data de 4 octombrie, tot la Ploieşti, Vasile Blaga a decis să demisioneze din funcţia de co-preşedinte al PNL, dar şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din această iarnă.

De asemenea, Elena Udrea a fost audiată la DNA Ploieşti în acelaşi dosar, dar în calitate de martor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc