BLAT PSD/PNL pe față, cu NERUȘINARE, în „REPUBLICILE PDL”! Și la București tot „VRAJĂ” e?

BLAT PSD/PNL pe față, cu NERUȘINARE, în „REPUBLICILE PDL”! Și la București tot „VRAJĂ” e?

Blat ordinar între PSD și PNL în „republicile PDL”! PSD „sustine” candidati independenti la Arad, Brasov, Cluj si si cea mai populata comuna din tara! Adăugați la asta și zvonurile conform cărora și la București avem de-a face tot cu o vrajă pusă la cale de păpușarii care deja lucrează pentru un nou USL!

Saptamana trecuta, PSD a decis sa sustina la alegerile pentru primaria municipiului Cluj Napoca un candidat independent, dupa ce au retras-o pe Aurelia Cristea (mai multe detalii AICI) . Aceeasi strategie au decis liderii PSD sa aplice si in Arad si in Brasov, dar si in comuna Floresti din Cluj, cea mai populata comuna din tara.

Arad - candidat independent sustinut de PSD vs. consilier PSD care candideaza independent

Presedintele PSD Arad, Dorel Caprar, a anuntat lunea trecuta ca PSD il sustine, "in parteneriat cu societatea civila aradean"a, pe candidatul independent Sebastian Bulumac, in varsta de 38 de ani, la Primaria municipiului Arad.

"Ca lider al filialei aradene a PSD, cel mai puternic partid din Romania, nu a fost usor sa temperez toate orgoliile interne si nici sa sa rezist tentatiei evidente de a prezenta un candidat propriu. Si totusi am facut-o, ne-am asezat la masa negocierilor impreuna cu reprezentanti ai societatii civile, cu argumente pro si contra si, in cele din urma, am decis sa punem pe primul plan interesele aradenilor si nu cele de partid" a declarat Caprar, citat de Agerpres.

In continuare, aceasta a spus ca decizia de a sustine un candidat independent la Primaria Aradului a fost luata de catre conducerea filialei aradene a PSD, apreciind ca acest oras merita un alt destin decat cel pe care "se incapataneaza sa-l impuna de 12 ani o mana de afaceristi din anturajul lui Traian Basescu, care nu au facut altceva decat sa-si umple buzunarele in total dispret fata de populatia Aradului".

Bulumac isi va depune in mod oficial candidatura la Biroul Electoral Municipal. Saptamana trecuta, acesta isi strangea semnaturile necesare.

Interesant este faptul ca independentul Bulumac il va avea contracandidat, pe langa primarul in functie Gheorghe Falca, pe consilierul municipal PSD Marin Lupas, care va candida tot ca independent.

"Administratia locala s-a dovedit in ultimii 12 ani ineficienta, aroganta, departe de nevoile cetatenilor. Am fost toata viata un luptator, iar cei care mi-au fost alaturi in momentele grele stiu ca astfel de incercari m-au facut sa ii respect si sa ii ajut mai mult pe cei din jur. In acest moment simt ca o obligatie nevoia de implicare directa intr-o schimbare pozitiva.

Nu pot sta de-o parte, nici sa votez raul cel mai mic, nici sa particip la combinatii si calcule politice care stiu ca maine nu vor mai fi valabile. Cunosc problemele aradenilor, stiu care sunt solutiile, am experienta si integritatea necesare pentru a asigura o administratie eficienta, modesta si cu bun simt", a declarat marti Lupas.

Lupas, care este si vicepresedintele PSD Arad, a a criticat in luna februarie conducerea partidului pentru modul in care a actionat in ceea ce priveste pregatirile pentru alegerile locale din vara acestui an.

"Partidul pare acaparat de un grup care se substituie democratiei interne de partid. Probabil de aceea nu s-a dorit organizarea de alegeri la nivelul organizatiei municipale. In schimb, am aflat de la presedintele PSD Arad si de la secretarul executiv ca niciun consilier municipal nu va mai fi pe lista la alegerile din acest an. Cine a luat aceasta decizie? Care au fost criteriile, nimeni nu stie, nu s-a facut nici o analiza serioasa a activitatii noastre. Pentru mine, ar fi o bucurie sa prezint raportul de activitate in CLM. Fara lipsa de modestie, pot sa arat ca in acesti patru ani am fost la dispozitia aradenilor si m-am definit ca opozant constant al politicilor destructive pentru Arad duse de Gheorghe Falca. Am pus suflet si convingere in aceasta activitate, nu sunt un opozant de conjunctura care pandeste o functie oarecare. Trebuie sa marturisesc ca am fost prevenit asupra excluderii de pe lista candidatilor. Cel care mi-a atras atentia a fost chiar primarul Falca in sedinta din 14.01.2015, cand enervat de criticile pe care i le-am adresat constant mi-a spus: 'Va garantez ca PSD-ul va va schimba, in 2016'. Oare de unde o fi stiut?" a afirmat Lupas, citat de Newsar.ro.

Brasov - candidatul independent impus de la centru, scandal intre conducerea partidului si organizatia judeteana, cu implicarea fostului lider Constantin Nita

Dupa ce organizatia judeteana Brasov l-a desemnat pe Razvan Popa candidatul la primaria Brasov, si dupa ce Constantin Nita a demsionat de la conducerea filialei, Biroul Permanent National, conducerea de la centru a partidului, a decis schimbarea acestuia cu un candidat independent, Catalin Leonte.
Leonte este independent in masura in care si-a depus luna trecuta demisia din PSD si din Consiliul Local Brasov, unde ocupa un loc de consilier local, ales in 2012 pe listele social-democratilor, pentru a candida independent pentru Primarie.
Pentru a face anuntul acestei decizii impuse de la Bucuresti, secretarul general al PSD Marian Neacsu a venit la Brasov vinerea trecuta, pe 8 aprilie.

"Am venit azi la Brasov ca emisar al Biroului Permanent National al PSD, pentru a pune in executare doua hotarari ale acestui for care au fost luate joi, in sedinta Biroului Permanent National al partidului. Am discutat cele doua hotarari in cadrul sedintei Comitetului Executiv Judetean. Pe scurt, cele doua proiecte de hotarari vizeaza urmatoarele aspecte. La una dintre ele, in conformitate cu statutul partidului, se desemneaza presedinte interimar al organizatiei judetene domnul Mihai Mohaci, in urma demisiei domnului Constantin Nita, urmand ca domnul Viorel Chiriac sa ramana presedinte executiv. A doua hotarare vizeaza desemnarea ca si candidat la functia de primar al Brasovului a domnului Catalin Leonte si a domnului Mihai Mohaci, candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean. Organizatia judeteana se pregateste sa conteste aceste hotarari, contestatie care va fi discutata in prima sedinta a Comitetului Executiv National care, in opinia mea, ar putea avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare. In acest moment candidatul oficial pentru functia de primar al Brasovului este domnul Catalin Leonte", a explicat atunci Marian Neacsu, intr-o conferinta de presa dupa incheierea sedintei Comitetului Executiv Judetean, potrivit Agerpres.

Secretarul general al PSD a punctat faptul ca cele doua hotarari luate la Bucuresti fac parte din strategia electorala si au fost determinate de o cercetare sociologica care a fost prezentata Biroului Permanent National.

Fostul presedinte al PSD Brasov, Constantin Nita, care a fost prezent la sedinta Comitetului Executiv Judetean, a precizat ca urmeaza sa fie facuta o contestatie fata de hotararile luate de conducerea centrala a partidului, adaugand ca nu au fost aduse nici un fel de argumente pentru ce s-au facut aceste schimbari.

"Evident ca cei prezenti la sedinta Comitetului Executiv Judetean in majoritate au fost impotriva acestei decizii. Razvan Popa ramane candidatul nostru indiferent ce cred unii sau altii. Catalin Leonte nu este membru al PSD. El si-a dat demisia din partid in acest an pentru ca a dorit sa candideze independent. Este nedrept ce se intampla. Razvan Popa a fost anuntat candidatul PSD la functia de primar al Brasovului in luna noiembrie anul trecut. A cheltuit niste bani, s-a pregatit pentru campanie, iar acum este inlocuit. Din ce motive nu stim, de aceea am facut contestatie", a afirmat Nita.
Nita si-a dat demisia din toate functiile din partid pe 28 martie
La randul lui, Razvan Popa a precizat ca daca se va mentine hotararea Biroului Permanent National, va candida independent "cu orice risc" si nu se va "lasa calcat in picioare".

Urma atunci ca saptamana viitoare Comitetul Executiv National sa decida, dupa ce va analiza contestatia depusa de organizatia judeteana a PSD, care va fi candidatul formatiunii politice la functia de primar al Brasovului. Un CEx nu a mai avut loc insa pana la acest moment.

Vineri, pe 15 aprilie, membrii Comitetului Executiv al Organizatiei Municipale a PSD Brasov s-au reunit din nou intr-o sedinta extraordinara pentru ii arata conducerii de la Bucuresti, in frunte cu Liviu Dragnea, ca il sustin in continuare pe Popa drept candidat.

Potrivti Monitorul Expres, ei au decis cu majoritate de voturi sustinerea candidaturii lui Razvan Popa la functia de primar al Brasovului. Decizia a fost luata cu 100 de voturi exprimate in favoarea lui Razvan Popa, si 44 pentru Catalin Leonte. Votul secret a fost precedat de dezbateri, precizeaza reprezentatii Biroul de Presa al PSD Brasov.

"Le multumesc tuturor colegilor mei pentru ca si-au mai exprimat o data increderea in mine. Doriti si dumneavoastra sa cistigam localele, mai mult decit alta data, imi e clar acest lucru. Si pentru ca a fost o competitie corecta, din care partidul trebuie sa iasa intarit, ii fac in aceasta seara o invitatie lui Catalin Leonte, sa vina alaturi de noi", a declarat Razvan Popa, in fata colegilor.

Pe de alta parte, PSD nu a mai avut o reuniune a Comitetului Executiv National de la cea din 18 martie, cand si-a desemnat candidatii la Capitala.

Comuna Floresti din Cluj

Conducerea Partidului Social Democrat Cluj a ales, la sfaristul lunii martie, sa arunce in lupta pentru fotoliul de primar al celei mai populate comune din tara un candidat independent, pe jurnalistul si preotul ortodox Dinu Criste, asa cum relateaza Ziua de Cluj.

Seful organizatiei judetene, Remus Lapusan, anuntase public in urma cu o saptamana alti doi posibili candidati de primar din partea PSD pentru comuna Floresti, si anume Ionut Moldovan si Cezar Sanduleanu, membri ai organizatiei florestene a partidului. Inca de atunci, Lapusan lasase sa se inteleaga ca favoritul este Dinu Criste.

"Timp de patru luni am avut mai multe discutii cu societatea civila din Floresti si si colegi de-ai mei am fost si am vorbit cu locuitorii comunei, cu oamenii de afaceri si se pare ca oamenii isi doresc un candidat de primar fara apartenenta politica", declarase el.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...