Bode: Am cerut accelerarea lucrărilor la centura municipiului Satu Mare, în condiţiile în care plăţile sunt la zi

Bode: Am cerut accelerarea lucrărilor la centura municipiului Satu Mare, în condiţiile în care plăţile sunt la zi

Antreprenorul care execută lucrările la centura municipiului Satu Mare îşi respectă graficul de lucrări, chiar dacă până în prezent au existat unele disfuncţionalităţi, fapt ce mă convinge că proiectul va fi finalizat în termen, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Obiectivul, în lungime de 19,54 kilometri, ce are ca termen de finalizare estimat de către antreprenor luna iulie 2021, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 44,5%, în condiţiile în care stadiul plăţilor este de 53,54%.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, ministrul Lucian Bode a verificat vineri stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare şi a discutat cu antreprenorul cu privire la problemele pe care le întâmpină acesta în ceea ce priveşte obiectivul de infrastructură.

Şeful de la Transporturi a subliniat faptul că dificultăţile actuale cu care se confruntă toţi antreprenorii vor fi depăşite doar prin continuarea lucrărilor pe şantiere concomitent cu respectarea regulilor stabilite de instituţiile abilitate pentru protecţia angajaţilor.

"Am cerut accelerarea lucrărilor, în condiţiile în care plăţile sunt la zi. Văd că antreprenorul, chiar dacă până în prezent au existat unele disfuncţionalităţi, îşi respectă graficul de lucrări, fapt ce mă convinge că proiectul va fi finalizat în termen. Dacă subcontractorii vor fi plătiţi la timp, sigur va fi şi termenul de finalizare respectat. Ştiu că este o perioadă dificilă şi de aceea am cerut tuturor antreprenorilor să se mobilizeze şi să îşi ducă contractele la bun sfârşit. Veţi vedea în perioada următoare că investiţiile în infrastructură sunt un adevărat motor al redresării economice a ţării. De aceea insist ca şantierele de infrastructură să rămână deschise dar numai în condiţiile în care se pot aplica regulile de protecţie a angajaţilor. Dacă antreprenorii îşi fac treaba vom avea noi legături rapide care vor contribui la dezvoltarea industriei de transport românească, la creşterea numărului angajaţilor în această zonă şi implicit la revigorarea economiei naţionale", a declarat ministrul Lucian Bode. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN