Bode: Mâine va sosi în Vama Nădlac prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 alocată României

Bode: Mâine va sosi în Vama Nădlac prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 alocată României

Prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 alocată României va sosi vineri în Vama Nădlac, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Noi suntem implicaţi prin DSU în această campanie. Ministerul Afacerilor Interne este implicat şi am cerut tuturor structurilor ministerului să-şi dea tot concursul să contribuie la această campanie de vaccinare. Mâine va sosi prima tranşă alocată României în Vama Nădlac şi o vom prelua prin structurile noastre, o vom transporta la Bucureşti. Vom comunica public care sunt paşii pe care îi vom urma, atât la Nădlac, mâine, cât şi poimâine, în Bucureşti. Vă vom anunţa din timp exact care este calendarul. În declaraţia de azi, domnul preşedinte Klaus Iohannis a lămurit acest aspect", a spus Bode, la predarea mandatului către ministrul Transporturilor şi cel al Digitalizării.

Întrebat dacă se va vaccina, ministrul a răspuns că da, cu siguranţă o va face. Acelaşi răspuns afirmativ a fost dat şi de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, şi de cel al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Cristian Teleman.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că în România şi în Uniunea Europeană campania de vaccinare anti-COVID-19 începe duminică .

"În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin", a spus şeful statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu