Bode: Poliţistul care conduce în regim prioritar este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală

Bode: Poliţistul care conduce în regim prioritar este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală

Poliţiştii care conduc o autospecială în regim prioritar, fie că se află într-o misiune de urgenţă, fie că nu, sunt scutiţi doar de partea contravenţională a Codului rutier, nu şi de răspunderea penală, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, într-o conferinţă de presă.

Bode a precizat că Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la situaţia agentului care a produs săptămâna trecută un accident soldat cu moartea unei fete de 13 ani şi rănirea alteia, luând totodată şi măsuri organizatorice.

"Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă. (...) Legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi într-o misiune poliţienească sau într-o misiune de urgenţă, cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală", a explicat ministrul.

El a adăugat că şi atunci când se află în misiune de urgenţă poliţiştii au obligaţia să fie atenţi la pietonii care traversează pe trecere. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...