Bodyguardul lui Meghan și al lui Harry e un fost polițist care și-a strangulat soția

Bodyguardul lui Meghan și al lui Harry e un fost polițist care și-a strangulat soția

Bodyguardul, care a fost fotografiat cu prințul Harry și Meghan este un fost ofițer de poliție Met condamnat pentru că și-a strangulat soția lăsând-o aproape moartă, dezvăluie DailyMail.

FOTO Daily Mail

Pere Daobry, în vârstă de 51 de ani, a fost fotografiat conducându-i pe ducele și ducesa de Sussex într-un Range Rover în timp ce aceștia plecau de la cabana Frogmore spre gara Euston din Londra.

În ciuda rolului său important în protejarea cuplului, Daobry a fost condamnat în septembrie 2016 la Curtea de Magistrați din Colchester pentru că și-a atacat soția, Sarah Jay, fost sergent al poliției din Essex, după ce aceasta a declarat că nu-l mai iubește.

Culturistul de 1,80 m a scăpat de închisoare doar pentru că a sunat la poliție și și-a mărturisit fapta - în timp ce soția sa s-a sinucis ulterior, după ce l-a descris ca fiind un „nebun”.

Dezvăluirea a stârnit uimire, întrucât Meghan a susținut de mai multe ori drepturile femeilor, în special violența de gen.

În timpul turneului cuplului în Africa de Sud în 2019, Meghan a declarat într-un discurs ActionAid că bărbații și băieții ar trebui să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor.

„Când te gândești cât de deschisă este Meghan în ceea ce privește problemele femeilor, este destul de uimitor că a fost angajat un bodyguard cu un astfel de trecut.

Soția lui, Sarah a trecut printr-o perioadă cu adevărat traumatizantă cu el și sunt sigur că dacă Meghan și Harry ar fi știut întreaga poveste, nu s-ar fi simțit deloc confortabil ca el să fie angajat ca garda lor de corp”, a declarat o sursă pentru Daily Mail.

„A fost un șoc când am văzut fotografia și l-am recunoscut pe Pere instantaneu - este destul de înalt și distinctiv și are cicatrici semnificative pe față, așa că este destul de ușor de recunoscut”, mai adaugă sursa.

„Pere s-a purtat îngrozitor cu Sarah, iar ea a trebuit să fugă de două ori pe fereastră pentru a scăpa de el. Chiar nu cred că Harry și Meghan și-ar dori ca cineva ca el să-i păzească”.

Pere Daobry și-a agresat soția timp de doi ani

Într-un interviu traumatizant după condamnarea soțului său, Sarah Jay a declarat: „Am suferit în mâinile acestui nebun timp de doi ani. Sunt devastată că nu se află în spatele gratiilor. Merită să fie.

Pentru orice om să facă acest lucru este îngrozitor - pentru un polițist să facă ceea ce a făcut el este scandalos. Aproape că m-a ucis. Tot ce a primit este o palmă peste încheieturi. Ce descurajant este asta pentru alți bărbați?".

Ea a adăugat: „Când l-am întâlnit, eram o femeie puternică, încrezătoare și capabilă. Nu mi-aș fi putut imagina niciodată că aș fi fost victima violenței domestice. Eram îngrozită, izolată și nu aveam pe nimeni la care să apelez”.

Sarah Jay - care avea o fiică dintr-o relație anterioară atunci când l-a întâlnit pe el - a dezvăluit apoi cu înfiorare: „Am fost la doar câteva secunde de moarte - asta mă îngrozește”.

Rememorând incidentul din decembrie 2015, care a început după o ceartă în dormitorul lor, ea a spus: „I-am sugerat să meargă la sală pentru a se calma și pentru a mă îndepărta de el”

„El m-a apucat. Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că eram pe spate. Mă chinuiam să respir. Îi puteam simți furia. Avea mâinile în jurul gâtului meu și mă sugruma.

Tot ce mă puteam concentra era să rămân în viață. Nu reușeam să inspir. Mi-am dat seama că trebuie să stau nemișcată, să nu mă zbat și să respir pe nas. Încercarea de a face asta a fost ultimul lucru pe care mi-l amintesc”, a povestit femeia.

Vestea condamnării lui Daobry reprezintă o rușine pentru ducii de Sussex

Vestea condamnării lui Daobry este o rușine pentru Harry și Meghan, care au făcut campanie de conștientizare cu privire la violența domestică prin intermediul fundației lor, Archewell.

Anul trecut s-a aflat că fundația a făcut donații către organizația caritabilă „Genesis Women's Shelter and Support” din Dallas, care se ocupă de violența domestică, după ce aceasta a fost afectată de furtuni.

David Challen, militant împotriva abuzului domestic, a declarat: „Pere Daobry este un violator domestic violent condamnat care ar trebui să fie în închisoare, nu să fie bodyguardul lui Harry și Meghan.

Daobry și-a strangulat fosta soție, Sarah Jay, lăsând-o aproape moară, după doi ani de tortură mentală și fizică, din care nu a executat nicio pedeapsă cu închisoarea”.

Întrucât Sarah a pierdut de atunci lupta cu PTSD și depresia și s-a sinucis, noul rol al lui Daobry ca ofițer de protecție al ducilor de Susssex nu este nimic mai puțin decât o insultă la adresa memoriei lui Sarah Jay.

Echipa de securitate care l-a angajat pe Daobry ar trebui să fie conștientă de trecutul său și de faptul că încredințarea lui este în contrast puternic cu drepturile femeilor și cu problemele legate de abuzul domestic pentru care ducii militează cu curaj.

Sper sincer că cei de la Sussex sunt informați și că, pentru familia lui Sarah, acest bărbat este îndepărtat imediat din rolul său”, a mai declarat Challen.

Infracțiunea a fost suficient de gravă pentru a putea fi încarcerat

Daobry a fost căsătorit cu doamna Jay timp de doi ani înainte de a o strangula. El a negat ulterior agresiunea, dar a fost găsit vinovat în urma unui proces.

În timpul audierii, Daobry a susținut că a folosit o metodă de strangulare aprobată de poliție pentru a o împiedica pe doamna Jay să ia o supradoză de comprimate prescrise în casa lor din frumosul sat Thorpe-le-Soken din Essex.

Însă magistrații i-au respins „în totalitate” mărturia și l-au găsit vinovat de agresiune. Infracțiunea a fost suficient de gravă pentru a putea fi încarcerat, dar a primit în schimb o pedeapsă de 12 săptămâni de închisoare cu suspendare.

Explicând motivul pentru care pedeapsa a fost suspendată, Alix Mason, președintele completului de judecată de la Curtea de Magistrați din Colchester, a declarat: „A fost o agresiune foarte neplăcută asupra doamnei Jay, iar aceasta era în mod clar îngrozită.

Nu există o pledoarie de vinovăție anticipată. Acestea fiind spuse, luăm act de faptul că nu aveți condamnări anterioare și ați avut decența de a suna la poliție și de a vă mărturisi fapta”.

De asemenea, inculpatul a fost obligat să presteze 200 de ore de muncă neremunerată și a primit un ordin de restricție pe o perioadă de un an.

De asemenea, a fost obligat să plătească o sumă totală de 1.665 de lire sterline, inclusiv 930 de lire sterline ca despăgubire pentru Sarah Jay și 620 de lire sterline pentru cheltuielile de judecată.

Daobry a lucrat ca agent de securitate pentru o serie de VIP-uri și persoane bogate

După ce a părăsit poliția metropolitană, Daobry a lucrat ca agent de securitate pentru o serie de VIP-uri și persoane bogate din Australia și din Europa și, de asemenea, a protejat anterior un membru al familiei regale din Emiratele Arabe Unite.

În timpul petrecut la Met, a lucrat ca ofițer de arme de foc în domeniul protecției apropiate și al protecției diplomatice.

În profilul său de pe Linkedin se menționează: „Experiența și setul meu de competențe: sunt operator de protecție și supraveghere [....]. Am avut grijă anterior de clienți din Sydney, Australia și Dubai și din Europa„.

El se descrie ca fiind „consultant în securitate/șofer de securitate, operator de supraveghere”.

Daobry a fost fotografiat conducând Range Rover-ul lui Harry și Meghan alături de fostul său coleg de la Met, Dave Langdown, care a primit o distincție din partea reginei - Medalia Regală Victoriană - pentru serviciile aduse familiei regale.

În trecut, el a însoțit-o pe Meghan la New York pentru petrecerea bebelușului ei și a călătorit cu Harry în călătoria sa la Las Vegas.

Langdown - care lucrează pentru firma americană Broadstone Risks, a cărei clientelă îi include pe Beyonce și Jay z - a însoțit cuplul și la angajamentele lor regale din Marea Britanie.

Se crede că Harry și Meghan plătesc pentru serviciile lui Langdown și ale lui Daobry, după ce li s-a spus că nu vor avea la dispoziție gărzi de corp oficiale înarmate ale poliției, finanțate de contribuabili.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /