Bogdan Licu, candidat la funcția de adjunct al procurorului general, își propune combaterea corupției în administrația locală

Bogdan Licu, candidat la funcția de adjunct al procurorului general, își propune combaterea corupției în administrația locală

Combaterea corupției în administrația publică locală și a infracțiunilor silvice se numără printre principalele obiective din planul managerial al lui Bogdan Licu, candidat la funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), pus în dezbatere publică de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Licu își mai propune sporirea eficienței în instrumentarea cauzelor care au ca obiect infracțiuni de spălare a banilor și evaziune fiscală și responsabilizarea procurorilor în vederea creșterii numărului de sesizări din oficiu, prin valorificarea informațiilor din mass-media și din alte surse.

Printre obiectivele din planul managerial se mai numără uniformizarea practicii judiciare, îmbunătățirea cooperării cu celelalte instituții de aplicare a legii, creșterea gradului de recuperare a prejudiciilor, reducerea duratei soluționării dosarelor și îmbunătățirea comunicării publice.

Bogdan Licu a identificat și o serie de vulnerabilități care pot afecta activitatea PÎCCJ, printre care instabilitatea legislativă, finanțarea insuficientă, dezechilibrele în repartizarea resursei umane sau scurgerile de informații.

CSM a anunțat că va finaliza până pe 30 decembrie procesul de avizare a propunerilor ministrului Justiției pentru funcțiile de prim-adjunct și de adjunct al procurorului general.

"Secția pentru procurori (...) a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului Justiției de avizare a numirii doamnei procuror Laura Oprean și a domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcțiile de prim-adjunct și, respectiv, de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", a precizat CSM printr-un comunicat de presă.

Conform calendarului stabilit de Secția pentru procurori a CSM, miercuri au fost puse în dezbatere publică proiectele de management și a început efectuarea verificărilor asupra candidaturilor.

Pe 29 decembrie va avea loc intervievarea candidaților, iar pe 30 decembrie vor fi transmise avizele către Ministerul Justiției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…