BOMBĂ în dosarul lui Tăriceanu! Ponta, dar și fosta nevastă, l-au DAT ÎN GÂT la DNA!

BOMBĂ în dosarul lui Tăriceanu! Ponta, dar și fosta nevastă, l-au DAT ÎN GÂT la DNA!

Bombă în dosarul de sperjur al lui Tăriceanu! Victor Ponta l-a dat în gât în fața procurorilor DNA! El a fost audiat în calitate de martor și a spus că în 2014 s-a întâlnit cu Tăriceanu și Tal Silberstein la vila lui Tăriceanu de la Snagov! Conform Digi24, și fosta soție, Ioana Valmar, a dat o declarație care-l îngroapă pe Tăriceanu. Și ea a declarat că Tal Silberstein îl vizita pe Tăriceanu.

Călin Popescu Tariceanu a fost contrazis în declaraţiile date la DNA de Ioana, fosta sa soție și de Victor Ponta. Este vorba despre dosarul în care e judecat pentru mărturie mincinoasă.

Notarul Ioana Valmar a fost audiată în calitate de martor în dosarul retrocedării nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbi cu Tăriceanu, la acea perioadă premier, și ar fi convenit că actele notariale sa fie făcute la cabinetul soției lui Călin Popescu Tariceanu.

Prin declaratia pe care a dat-o, Ioana Valmar a confirmat acuzația de mărturie mincinoasă la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu.

Ea a confirmat ca din 2006 a fost o discuție cu fostul consultant politic, Tal Silberstein, despre bunuri ale lui Paul al României pe care urma să le achiziționeze și aceasta i-ar fi spus lui Tal Silberstein că intenționează să perfecteze actele notariale pentru respectiva achiziție la cabinetul acesteia.

În dosar se regăsesc și alte declarații ale martorilor care ar contrazice declarațiile lui Tăriceanu. Una este dată de fostul premier Victor Ponta.

Victor Ponta a fost audiat în calitate de martor și a spus că în 2014 s-a întâlnit cu Tăriceanu și Tal Silberstein la vila lui Tăriceanu de la Snagov. El a declarat în fața procurorilor DNA că Tăriceanu și Silberstein discutau despre înființarea de către Tăriceanu a unei noi formațiuni politice.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. El a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016.  Prejudiciul este estimat la 135.874.800 euro

Primul termen de judecata pe fond a fost stabilită pe data de 14 martie.

În același dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidențial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu și fost șef al Cancelariei premierului Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Astfel, Tăriceanu a susținut în mod nereal că nu a avut cunoștință despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare și nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic și Remus Truică, cu întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.

Ponta

Interceptările au scos la iveală şi faptul că unul dintre politicienii pe care Tăriceanu i-a prezentat lui Silberstein este Victor Ponta, prietenul şi partenerul său din USL la vremea respectivă. Fostul premier a confirmat acest detaliu decisiv la DNA. Potrivit interceptărilor, primele discuţii dintre Silberstein şi Tăriceanu, pentru a intermedia o întâlnire cu Ponta au avut loc în aprilie 2012, într-o perioadă în care era evident că guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu va mai rezista, iar USL urma să preia puterea.

„Vrei... vrei ca eu să aranjez ceva cu celălalt tip”, îl întreba Tăriceanu, pe Silberstein, în dimineaţa zilei de 2 aprilie 2012.

„Dacă e posibil, da”, spunea israelianul.

„Bine, nu ştiu când va fi el disponibil, dar pot să mă întâlnesc cu el la Parlament”, promitea Tăriceanu.

Câteva ore mai târziu, Tăriceanu a revenit: „Bine, ce pot să-ţi spun este că am discutat cu prietenul meu, cu care intenţionezi să te vezi... ... şi va fi disponibil doar mâine la 9.45. E ok pentru tine?...La mine…”, spunea politicianul.

„9.45. Perfect”, confirma Silberstein.

„Da. Dacă vrei să discuţi cu mine alte chestiuni, poţi să vii mai devreme şi...”, explica Tăriceanu.

„MERGE LA ANTENA 3“

Pe 27 aprilie 2012, Guvernul MRU a fost demis prin moţiune de cenzură, iar pe 7 mai 2012, Ponta a fost numit premier. Pe 4 iunie 2012, Silberstein l-a sunat din nou pe Tăriceanu, pentru o nouă întâlnire cu premierul: „E în Bucureşti, nu?”. „Acasă la mine, în Bucureşti, da. Tot acolo unde ne-am întâlnit şi data trecută”, „Ok. Sunt pe drum”, a răspuns Silberstein.

Şi întâlnirile au continuat în luna următoare. „Ok. Am insistat, dar azi pentru el…Ţi-am spus, la 18.00 avem o întâlnire…”, se arăta neputincios Tăriceanu. „Da, ok”, spunea Silberstein. „Şi după aceea merge la Antena3 pentru o dezbatere. Mi-a spus că mâine dimineaţă nu este posibil, pentru că va fi foarte ocupat cu treburile curente şi cu cabinetul şi ar prefera un prânz liniştit împreună. Cel mai liniştit loc este la biroul lui, unde vom mânca pizza sau sandvişuri şi vom putea discuta”, făcea planul Tăriceanu.

Ponta era atunci în plin scandal cu teza sa de doctorat, şi s-a dus la Antena 3 pentru a se apăra. „Mă doare dosarul cu plagiatul, mă gândesc ce a păţit Tăriceanu cu bileţelul, Vosganian cu dosarul de securitate”, declara în emisiune premierul.

DISCUŢII PE MAIL ŞI BBM

Potrivit interceptărilor, Silberstein discuta cu Tăriceanu şi pe e-mail şi pe BBM, serviciul de mesagerie de la BlackBerry. „O să-ţi scriu ceva, ok, pe mail”, spunea Silberstein, pe 23 iulie 2012. „Dar dacă ai ceva important de zis, ne putem întâlni după. Cred că termin întâlnirea pe la 20.00 sau cel târziu pe la 20.30. Şi te pot vedea atunci”, programa o întâlnire Tăriceanu. „Ok. Atunci, fă asta şi.. mergi să-l vezi şi pe PM (primul ministru- n.r.)?”, întreba consultantul. „Nu, fără el”, arăta Tăriceanu.

Ponta a recunoscut în faţa procurorilor că Tăriceanu i-a intermediat mai multe întâlniri cu Silberstein în 2012 şi în 2013. „Au fost întâlniri private, la care nu îmi amintesc dacă a participat şi Călin Popescu Tăriceanu, dar este posibil”, a declarat Ponta. Fostul premier a ţinut să precizeze că Silberstein nu a fost niciodată consultantul său politic.

INTERESAT DE PROIECTUL „ROŞIA MONTANĂ“

Ponta a precizat că unul din subiectele discuţiilor a fost proiectul „Roşia Montana”. În spatele acestui proiect se află una din firmele controlate de Beny Steinmetz, partener de afaceri cu Silberstein. „Da, a încercat să îmi prezinte avantajele pentru statul român din acest proiect. Nu m-a influenţat însă în niciun fel cu analizele politice pe care le-a făcut în ce priveşte deciziile politice legate de acest proiect şi nici în general. Tal Silberstein a prezentat punctul de vedere al acţionarilor proiectului Roşia Montană, dar nu mi-a zis exact cine sunt aceşti acţionari. E posibil să mă fi întâlnit cu Benyamin Steinmetz, dar nu mai reţin amănunte”, a precizat Ponta.

Ulterior, fostul premier a confimat la DNA inclusiv o întâlnire pe care a avut-o cu Silberstein acasă la Tăriceanu. „L-am găsit pe Tal Silberstein acasă la domnul Tăriceanu la care eu m-am dus pentru discuţii politice. Întâlnirea cred că a fost în anul 2014 iar discuţia a fost în legătură cu formarea unui nou partid politic de către domnul Tăriceanu”, a spus Ponta.

Tăriceanu a demisionat din PNL în februarie 2014 şi a anunţat că va crea o nouă organizaţie politică, Partidul Liberal Reformator. PLR a fost înfiinţat în iulie 2014, iar în iunie 2015 a fuzionat cu Partidul Conservator, formând Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). „Au fost şi cazuri în care Călin Popescu Tăriceanu mi-a spus că vine Tal Silberstein în România şi m-a invitat să mă întâlnesc cu ei. Discuţiile au fost de fiecare dată politice”, şi-a continuat declaraţia Ponta.

PONTA – SILBERSTEIN, ÎNTÂLNIRE LA BELGRAD

Pe 10 martie 2016, procurorii DNA au cerut emiterea unor mandate de arestare preventivă în lipsă în cazul israelienilor Shevez Shimon, Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz. Pe 30 martie 2016, Curtea Supremă a admis contestaţia israelienilor, şi a respins ca nefondată cererea DNA. Ponta a dat detalii şi despre această anchetă: „Doresc să precizez că în 25 aprilie m-am întâlnit cu Tal Silberstein la Belgrad, unde erau alegeri parlamentare, şi eu şi el am sprijinit acelaşi candidat”. „A fost nemulţumit de faptul că este urmărit penal în România, considerând că este acuzat pe nedrept. Mi-a zis că are un avocat în România, dar nu reţin numele. Nu şi-a exprimat intenţia de a veni în România pentru acest proces penal”, a mai mărturisit Ponta, la DNA.

Ce a spus Ioana Valmar

Prin declaratia pe care a dat-o, Ioana Valmar a confirmat că Tăriceanu a ţinut legătura cu Dan Andronic şi Tal Silbestein, după ce aceştia i-au oferit consultanţă la alegerile din 2008.

„Precizez că am participat la nunta lui Dan Andronic în anul 2007-2008 la care a fost prezent şi Tal”, Ioana Valmar. „Pe Shimon Sheves l-am cunoscut la nuntă la Dan Andronic fiindu-ne prezentat de Tal. Eu am fost însoţită de fostul meu soţ Călin Popescu Tăriceanu şi am stat împreună cu Shimon Sheves şi soţia acestuia la masă. Nu-mi amintesc să fi lucrat pentru soţul meu în campanie”, Ioana Valmar

„Pe Marcovici Marius l-am cunoscut în campania din perioada 2007-2008 făcând parte din echipa de campanie a lui Tal sau a lui Dan Andronic. Nu ştiu care era relaţia dintre Marcovici Marius şi cei doi, dar i-am văzut împreună, discutând strategii, chestiuni politice”, Ioana Valmar.

„Despre implicarea lui Tal Silberstein în procedurile de retrocedare a unor bunuri pretinse de Paul Al României am aflat de la acesta la o masă (eveniment) în campanie, dar nu-mi amintesc să fi fost cineva de faţă. Tot atunci mi-a spus că partenerul său în această afacere este Remus Truică. Numele lui Beny Steimetz a fost pomenit în anumite discuţii la care am asistat dar nu-mi amintesc contextul”, Ioana Valmar.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”