Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

BOMBA nopții! Încasările la Buget s-au PRĂBUȘIT! Cică e DEZASTRU! Amănunte INCENDIARE!

Încasările la Bugetul de stat s-au prăbușit! O spune chiar un fost șef al Agenției, Gelu Diaconu, cel care ar fi aflat detalii incredibile despre ce se întâmplă în interiorul instituției.

Diaconu susține că toți șefii ANAF au fost blocați, luni după-amiaza, în sediul instituției la ordinul ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici. Motivul: slaba colectare, mai ales la marii contribuabili, ramură condusă de nimeni altul decât Ionuț Mișa, chiar predecesorul lui lui Teodorovici.

Iată ce a dezvăluit Diaconu pe Facebook:

„De la ora 16.30, toți angajații cu funcții de conducere sunt blocați in birourile ANAF din dispoziția ministrului Teodorovici. Se pare ca e foarte supărat pe rezultatele la încasări care se profilează pe luna martie.

Situația “Z+2” (un indicator intern) arata astăzi foarte prost, cu o gaura mare la mari contribuabili, in parohia marelui strateg Misa!!!

Domnule ministru, nu au angajații ANAF vreo vina fata de dezastrul adus asupra încasărilor de “revoluția fiscala”, pe care o tot ajustati săptămânal. Așteptați-va la ce este mai rău in semestrul unu, și ca efect al OUG 18 publicată vineri. Cât privește veniturile autorităților locale, acolo este o adevarata tragedie.

E aproape ora 21. Lăsați oamenii sa plece acasă! Măsurile comunistoide nu ajuta la imaginea dvs. de “reformator” din afara găștii lui Dragnea.” 

Execuţia bugetară pe primele două luni publicată de Ministerul Finanţelor arată că deficitul bugetar a ajuns la 0,59% (5,5 miliarde de lei), după o creştere abruptă a cheltuielilor de capital cu 441% faţă de anul trecut, până la 3,33 miliarde de lei. Creşterea cheltuielilor de capital e cauzată de plata primelor tranşe din contractele pentru rachetele Patriot şi alte contracte de înzestrare a Armatei, potrivit informaţiilor G4Media.ro.

Totalul cheltuielilor în ianuarie şi februarie a crescut cu 38,5% faţă de primele două luni ale anului precedent, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în timp ce veniturile bugetare au crescut cu doar 21,3%.

În privinţa cheltuielilor, execuţia bugetară comparată cu anul trecut mai arată creşteri de 18,8% pentru salariile bugetarilor şi de 12,6% pentru asistenţă socială. Ambele creşteri sunt cauzate de creşterile de salarii şi pensii operate în ultimele luni.

Creşterea cea mai semnificativă de venituri s-a înregistrat la contribuţiile de asigurări, plus 28,3% faţă de anul precedent, ceea ce indică faptul că majoritatea angajatorilor au păstrat venitul net al angajaţilor după aplicarea modificărilor fiscale.

Veniturile fiscale au crescut pe ansamblu cu doar 3,8% în primele două luni ale anului 2018 faţă de 2017.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 BREAKING A apărut a patra femeie, o tânără care susține că a fost violată de Gheorghe Dincă / DIICOT spune că nu…

4 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

5 Semnele de întrebare în comportamentul INML în cazul testului ADN asupra rămășițelor găsite în pădurea de lâng…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion