BOMBA nopții! Lia Savonea, șefa CSM, a lucrat cu Iordache la OUG13 într-una din casele conspirative ale PSD!

BOMBA nopții! Lia Savonea, șefa CSM, a lucrat cu Iordache la OUG13 într-una din casele conspirative ale PSD!

BOMBA nopții! Lia Savonea, șefa CSM, a lucrat cu Iordache la OUG13 într-una din casele conspirative ale PSD! „Surse bine informate au arătat că Savonea a lucrat împreună cu parlamentarul Florin Iordache, cunoscut și el ca un adversar al justiției independente, încă de la OUG13 din 2017, la textul Ordonanței care a stârnit revolta magistraților. Partidul la guvernare le-ar fi pus la dispoziție celor doi, una din casele plătite de PSD cu bani mulți din subvenția de stat. De altfel, aceste imobile închiriate peste prețul pieței, așa cum a arătat o investigație de presă care îl viza pe trezorierul Drăghici, au devenit adevărate ”T2 și K4”, adică un fel de vile conspirative, departe de ochii publicului, unde se pritocește exact genul acesta de acte normative sau de strategii de punere sub control a instituțiilor fundamentale ale statului.” dezvăluie consultantul politic Cristian Hrițuc pe blogul său,  hrituc.ro .

Textul integral publicat de Cristian Hrițuc:

Tot mai multe surse din politică și magistratură acuză legăturile periculoase ale actualei președinte a CSM cu partidul aflat la guvernare, PSD. Contestarea acesteia este mai veche, încă de la alegerea în înalta funcție într-un organism care ar trebui să apere breasla magistraților din România. Legăturile judecătoarei cu partidul lui Dragnea au fost puse pe seama relației speciale pe care soțul ei, Mihai Savonea, le-a avut cu inculpatul Cătălin Voicu, fost senator PSD, condamnat la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu.

În cazul OUG 7, Savonea se dovedește a fi calul troian al PSD în sistemul judiciar. În vreme ce mai multe asociații ale magistraților din România au refuzat invitația la așa-zisul dialog cu prim-ministrul Dăncilă, cu o justificare corectă– consultările se fac înaintea adoptării unui act normativ, nu după– Savonea s-a oferit să se întâlnească cu șefa Executivului. Surse bine informate au arătat că Savonea a lucrat împreună cu parlamentarul Florin Iordache, cunoscut și el ca un adversar al justiției independente, încă de la OUG13 din 2017, la textul Ordonanței care a stârnit revolta magistraților. Partidul la guvernare le-ar fi pus la dispoziție celor doi, una din casele plătite de PSD cu bani mulți din subvenția de stat. De altfel, aceste imobile închiriate peste prețul pieței, așa cum a arătat o investigație de presă care îl viza pe trezorierul Drăghici, au devenit adevărate ”T2 și K4”, adică un fel de vile conspirative, departe de ochii publicului, unde se pritocește exact genul acesta de acte normative sau de strategii de punere sub control a instituțiilor fundamentale ale statului.

Actuala șefă a CSM pare să fi pierdut încrederea magistraților odată cu OUG7, emisă de Tudorel Toader, de vreme ce Curtea de Apel Brașov a inițiat deja procedura de revocare a Liei Savonea din funcția de membru al CSM. Tăcerea șefei magistraților, timp de câteva zile după anunțul Ordonanței, a fost un bun indiciu pentru profesioniștii din breaslă că Savonea joacă în tabăra politicienilor. Urmărind reacțiile de ultimă oră ale șefei Executivului, pare clar că autorii textului Ordonanței nu au anticipat revolta care s-a întins ca un foc în mediul judecătorilor și procurorilor din România. Aceștia acuză o vădită încercare de punere sub control a Justiției de către partidul aflat la guvernare și au tot mai multe bănuieli că tentativele sunt sprijinite din interior.

E interesant de văzut cum vor juca Dragnea și Dăncilă pașii următori. E evident că-și doresc o preluare cât mai lină a controlului asupra Justiției, fără revolte sau greve, fără contestări și mai ales fără să piardă un pion atât de important cum e Lia Savonea.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...