BOMBA zilei! Kovesi dezvăluie că serviciul secret de la Interne NU trimite nicio sesizare de corupție! Și SRI a RĂRIT-O!

BOMBA zilei! Kovesi dezvăluie că serviciul secret de la Interne NU trimite nicio sesizare de corupție! Și SRI a RĂRIT-O!

Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a declarat luni intr-un interviu la Europa FM ca SRI trimite mult mai putine sesizari privind fapte de coruptie decat in anii anteriori.

Kovesi a mai spus ca DNA nu primeste deloc sesizari de la directia de informatii a Ministerului de Interne (GDIPI).

Pe de alta parte, Kovesi a prezentat un factor esential care afecteaza activitatea DNA: lipsa resurselor. Pentru ca expira mandatul unor politisti detasati la DNA, "am cerut MAI sa ne detaseze 5 politisti. De obicei, aceste cereri se semnau dupa cateva zile. Avem cereri din iunie la care nu am primit raspuns".

Sefa DNA a avut inclusiv o discutie cu Carmen Dan, ministrul de Interne, care i-a explicat ca la MAI exista o situatie delicata pentru ca au avut multe pensionari si trebuie sa isi prioritizeze resursele. Kovesi insa nu crede ca lipsa celor 5 politisti de care are nevoie DNA ar afecta activitatea MAI.

Kovesi: Ancheta in cazul "Belina" e intr-o etapa intermediara. Dosarul nu e din 2014, ci din mai 2017

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a declarat luni, la Europa FM, referindu-se la dosarul "Belina", ca nu este o noutate pentru DNA sa ancheteze ministri, precizand ca dosarul nu este din 2014, ci din mai 2017, aflandu-se intr-o etapa intermediara.

"DNA isi face treaba. Dosarul e intr-o etapa intermediara. Persoanele cercetate in dosar au dreptul sa aduca probe in favoarea lor. In ultimii ani am tot anchetat ministri. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat ministri. Insa, s-a creat o confuzie: dosarul nu e din 2014. Ci din luna mai 2017. In 4-5 luni, am facut primele acte si cercetari", a declarat sefa DNA, potrivit News.ro.

Ea a spus ca in presa au mai aparut informatii pe acest subiect, "dar nu inseamna neaparat ca ce scrie in presa e si adevarat". "Dar noi putem sa verificam", a subliniat Laura Codruta Kovesi.

In ceea ce priveste hotararea de Guvern din cazul Belina, procurorul-sef al DNA a declarat: "Noi nu urmarim Hotararile de Guvern. Dar cand apar informatii ca e ceva in neregula cu o hotarare de Guvern, noi ne sesizam din oficiu".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...