Bombonica Prodana, fosta soție a Țăranului, la DNA

Bombonica Prodana, fosta soție a Țăranului, la DNA

Bombonica Prodana, fosta soție a Țăranului de Teleorman, a fost audiată vineri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu. Ea nu a făcut declarații nici la intrarea în DNA, nici la ieșire.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Dragnea, este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, potrivit DNA.

În același dosar, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman, și Jenica Dumitru, la data faptelor șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios din cadrul aceleiași instituții, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată.

În cauză mai sunt cercetați pentru fals intelectual în formă continuată Constantin Claudiu Balaban, la data faptei șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria, și Ionuț Remus Boboc, la data faptei șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic și Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman.

"În perioada iulie 2006 — 2013, inculpatele Alesu Floarea și Dumitru Jenica, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, au dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru patru angajați din cadrul DGASPC Teleorman. Acestea, în condițiile în care cunoșteau faptul că, deși cei patru au figurat în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate", precizează DNA.

Cei patru angajați au fost menținuți pe statul de funcții ale instituției, încasând lunar sume în cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat și bugetul local.

În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana (fostă Dragnea), care are calitatea de suspect în dosar, procurorii susțin că, în perioadele 3 martie — 1 august 2008 și 3 iulie 2009 — 1 august 2010, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate încadrate în funcții de referent nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria