Boris Johnson cere alegeri anticipate, în urma deciziei Tribunalului Suprem privind ilegalitatea suspendării parlamentului

Premierul britanic Boris Johnson şi-a reluat marţi, la New York, apelul la organizarea de alegeri anticipate în ţara sa, după ce Tribunalului Suprem a hotărât că suspendarea parlamentului de către şeful guvernului de la Londra a fost ilegală, transmite AFP.

''Lucrul evident care trebuie făcut este organizarea unor alegeri; Jeremy Corbyn vorbeşte în dodii şi el la rândul lui ar trebui să ceară alegeri'', a declarat Johnson în faţa jurnaliştilor după o întâlnire cu oameni de afaceri la New York, unde se află pentru a participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.

El a declarat anterior, la postul BBC, că va respecta decizia Tribunalului Suprem, dar a precizat că, deşi nu i se va împotrivi, nu este de acord cu această hotărâre şi că va continua să încerce să obţină un acord revizuit privind Brexit-ul.

De asemenea, Boris Johnson a menţionat că nu intenţionează să demisioneze, după ce liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, i-a sugerat ''să devină prim-ministrul cel mai efemer care a existat vreodată''.

Liderul grupului Partidului Naţional Scoţian în parlamentul britanic, Ian Blackford, a scris pe Twitter că ''Boris Johnson a tot minţit şi acum instanţa a ajuns la concluzia că el a acţionat ilegal''. ''El trebuie să demisioneze'', a adăugat Blackford.

În luna august, Boris Johnson a amânat până la 14 octombrie ''Discursul Reginei'', ceea ce a însemnat practic suspendarea activităţii parlamentului, el sperând că astfel deputaţii britanici nu vor avea timpul necesar pentru măsuri care să împiedice retragerea din UE fără acord pe 31 octombrie.

Totuşi, în cele câteva zile de la începutului lui septembrie când s-a putut reuni, legislativul a reuşit să adopte o lege care-l obligă pe Johnson să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la 31 ianuarie 2020, dacă până la 19 octombrie nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic