Boris Johnson spune că va programa Discursul Reginei pe 14 octombrie pentru a prezenta proiectele legislative ale guvernului

Boris Johnson spune că va programa Discursul Reginei pe 14 octombrie pentru a prezenta proiectele legislative ale guvernului

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că va programa Discursul Reginei în parlament pe 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negând că astfel ar încerca să împiedice legislativul să-i blocheze planurile de Brexit, transmite Reuters.

'Avem nevoie să continuăm cu agenda noastră internă şi de aceea anunţăm un Discurs al Reginei pe 14 octombrie', a declarat Johnson într-un interviu televizat.

Întrebat în legătură cu criticile unor membri ai parlamentului privind faptul că li se refuză timpul necesar pentru a dezbate şi vota cu privire la Brexit, premierul britanic a răspuns: 'Este complet neadevărat. Dacă vă uitaţi la ce facem noi, (vedeţi că) prezentăm un nou program legislativ'.

'Va fi timp suficient de ambele părţi ale acestui summit crucial (al liderilor UE) de pe 17 octombrie, timp suficient în parlament pentru membrii săi să dezbată UE, să dezbată Brexitul şi toate celelalte subiecte, timp suficient', a adăugat Boris Johnson.

El a mai afirmat că este probabil ca parlamentul să voteze asupra proiectelor legislative ale guvernului său pe 21 şi 22 octombrie.

Potrivit Reuters, anunţarea agendei legislative pe 14 octombrie va însemna practic închiderea parlamentului de la mijlocul lui septembrie şi va reduce intervalul de timp în care membri ai legislativului ar putea încerca să blocheze un Brexit fără acord. Pentru Johnson, aceasta va fi cea mai îndrăzneaţă manevră de până acum în demersul de a scoate Marea Britanie din UE la 31 octombrie, notează Reuters.

'Boris Johnson vrea să dea o lovitură anti-parlamentară. Împotriva alegătorilor şi a reprezentanţilor voştri politici. Pentru (un Brexit) dezastruos Fără Acord', a reacţionat Diane Abbott, o purtătoare de cuvânt a laburiştilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...