Borza (ALDE): Protestele nu-și mai au rostul; fac un apel la rezonabilitate, simț civic și răspundere

Deputatul ALDE Remus Borza consideră că o continuare a protestelor din ultimele zile nu-și mai are rostul, în condițiile deciziei Guvernului Grindeanu de abrogare a ordonanței de modificare a Codurilor penale, acesta făcând un apel la rezonabilitate, simț civic și răspundere.

"Vedeți care sunt noile revendicări ale pieței: 'Jos guvernul!' , 'Alegeri anticipate!' și, în final, 'Guvernul meu!'. Ei, bun, această stare de instabilitate prelungită va fi fatală României. Și asta trebuie să înțeleagă fiecare om: că e tânăr, că e bătrân, că e bugetar, sau că vine din mediul antreprenorial", a declarat Borza, la Parlament.

În opinia sa, "în orice democrație se aplică regula majorității".

"Și în America, vedeți în fiecare zi un milion de cetățeni americani (n.r. — protestatari). Un fir din sprânceana sau din părul bogat al președintelui Trump credeți că s-a clintit? El merge mai departe cu decizii mult mai controversate decât ordonanța lui Grindeanu", a spus deputatul ALDE.

El a susținut că aceste proteste ''de azi încolo nu-și mai au rostul".

"Fac un apel la rezonabilitate, la simț civic și la răspundere. Aceste proteste, de azi încolo, nu-și mai au rostul. Și atunci, evident, pe mine mă face să cred că există un alt scenariu, o altă misiune și că ei, acești oameni, care în majoritatea lor sunt de bună credință, sunt doar o masă de manevră. Deci, câtă vreme protestele vor continua, riscăm un război civil. Și mai trebuie să înțelegem cu toții, 200.000, 300.000, 500.000 de români în stradă nu înseamnă totuna cu poporul român. În decembrie au fost opt milioane de români care au votat. Această majoritate PSD-ALDE are în spate cinci milioane de voturi", a afirmat deputatul ALDE.

Potrivit lui Borza, și simpatizanții și membrii majorității PSD-ALDE ''clocotesc'' în stradă, pentru că ei au realizat că este vorba de ''o manipulare cât se poate de grosolană și evidentă", opinând pentru "o contramanifestație".

"Părerea mea personală: ar trebui să avem o contramanifestație în toată țara. Să arătăm tuturor că există o altă manifestație. Chiar dacă e o majoritate tăcută. Și, evident, n-aș dori să fie în miez de seară, ca să nu se întâlnească cele două tabere. La miezul zilei, o oră, doar așa să dăm semnalul că această minoritate nu poate să schimbe regulile unei democrații", a afirmat deputatul.

Răspunzând unor întrebări ale presei, Remus Borza a mai spus că Guvernul Ponta "a avut multă decență și mult bun simț să se retragă pe o vină care nu-i putea fi imputată", susținând că "acest guvern (n.r. — Guvernul Grindeanu) nu e în situația de a pleca după nici trei săptămâni, în condițiile în care a transpus în practică acele angajamente electorale".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta