Boștinaru către Iohannis și PNL: Vă asumați atașamentul lui Marian Munteanu la ideologia extremistă legionară?

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a transmis o scrisoare deschisă șefului statului și conducerii liberalilor privind nominalizarea în cursa pentru Primăria Capitalei a lui Marian Munteanu, susținând că "nu este o surpriză faptul că PNL a eșuat din nou în desemnarea unui candidat credibil și serios".

Scrisoarea deschisă este adresată de Victor Boștinaru, vicepreședinte al Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, președintelui Klaus Iohannis și copreședinților PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

"Nu este o surpriză faptul că PNL a eșuat din nou în desemnarea unui candidat credibil și serios la București. Dezastrul suferit cu candidatura lui Ludovic Orban arată distanța dintre discursul dumneavoastră doamnă Gorghiu și faptele politice ale reprezentanților propuși de PNL. În egală măsură, nu e nicio surpriză faptul că dumneavoastră, domnule Vasile Blaga, care susțineți acum candidatura lui Marian Munteanu, uitați și renegați poziția din 1990, împreună cu Petre Roman, Traian Băsescu și cu alți corifei ai FSN. Pot să accept că memoria scurtă este o manifestare epidemică la marele PNL. Dar, dincolo de aspectele morale și politice, legăturile clare dintre domnul Marian Munteanu și domnul Virgil Măgureanu, candidatura la alegerile prezidențiale în numele partidului său și presupusul trecut securist, dau profilul moral și politic al candidatului marelui PNL. Doamnă Gorghiu, domnule Vasile Blaga, își asumă PNL atașamentul domnului Marian Munteanu la ideologia extremistă legionară? Aderă PNL la tezele disprețului față de minorități pe care domnul Munteanu le-a afișat și comunicat? Își asumă PNL riscul creării acestei platforme pe un curent extremist manifest și vădit anti-european?", se arată în documentul transmis joi AGERPRES.

"Domnule președinte Klaus Iohannis, în calitatea dumneavoastră de președinte al CSAT, aveți informații întemeiate să sprijiniți un asemenea candidat? Puteți accepta ca în cursa electorală pentru conducerea capitalei României același partid care v-a susținut pentru președinție să propună un astfel de candidat? Demersul meu nu are nimic de a face cu încercarea de a discredita candidatul PNL aflat într-o competiție electorală", adaugă Boștinaru în scrisoarea deschisă.

Europarlamentarul PSD a subliniat că liderii politici au "o imensă" responsabilitate în ceea ce privește deciziile sau "gesturile lor de natură de a periclita buna funcționare a instituțiilor democratice și mai ales credibilitatea și reputația unei țări și a unei națiuni, într-un context internațional atât de complicat".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing