Botoşani: 12 arme letale şi peste 900 de cartuşe, ridicate de poliţişti în urma a 15 percheziţii

Botoşani: 12 arme letale şi peste 900 de cartuşe, ridicate de poliţişti în urma a 15 percheziţii

Poliţiştii din Botoşani au ridicat 12 arme letale în urma a 15 percheziţii efectuate pe raza judeţului, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, pe lângă cele 12 arme letale, poliţiştii au mai ridicat două arme neletale şi peste 900 de cartuşe deţinute ilegal sau în condiţii necorespunzătoare, precum şi un trofeu de vânătoare deţinut, de asemenea, ilegal.

 "Având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj, comise în perioada septembrie-noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Botoşani, la persoane bănuite de comiterea faptelor, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, a Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 şi a Serviciului pentru Acţiuni Speciale", a precizat Nenişcu.

 Pentru păstrarea necorespunzătoare a armamentului şi muniţiei legal deţinute, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 16.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă anularea dreptului de deţinere, de port şi folosire a armelor. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”