Botoşani: Conducerea IPJ se delimitează de faptele de corupţie ale poliţiştilor de la Serviciul Rutier

Botoşani: Conducerea IPJ se delimitează de faptele de corupţie ale poliţiştilor de la Serviciul Rutier

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a transmis, joi, că se delimitează de comportamentul poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere anchetaţi de procurorii Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de corupţie.

Oficialii IPJ au transmis un comunicat de presă prin care arată că au luat toate măsurile pentru ca activitatea Poliţiei Rutiere să nu fie afectată de reţinerea unui ofiţer şi a şase agenţi de poliţie acuzaţi de luare de mită.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la o anchetă DNA aflată în derulare, în care sunt vizaţi mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Botoşani, precizăm faptul că ne delimităm categoric de astfel de comportamente ca cele ale poliţiştilor implicaţi. De asemenea, conducerea IPJ Botoşani a luat măsurile necesare în vederea asigurării continuităţii serviciului la structura din care făceau parte poliţiştii implicaţi, fiind dispusă delegarea, implicit mutarea de la alte structuri, de poliţişti care corespund atribuţiilor specifice fişei postului", se arată în comunicatul IPJ.

Procurorii Serviciului teritorial Suceava din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a 11 persoane, dintre care un ofiţer de poliţie, nouă agenţi de poliţie şi o persoană fizică, în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri la sediul Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani şi la alte 19 locaţii din judeţul Botoşani, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DNA.

Potrivit sursei citat, în acest dosar de corupţie a fost reţinut ofiţerul Eduard Florin Iacob, care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, fals intelectual, uz de fals în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

De asemenea, au fost emise mandate de reţinere pentru agenţii Viorel Anton, Ionel Balan, Gabriel Botezatu, Robert Neculai Fecioru, Constantin Dorel Gherasim, Ionuţ Pavel Guriuc, Dumitru Cătălin Luca, Ciprian Constantin Rusu şi Iulian Stelian Coşman, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 2 iunie 2021, faţă de şase agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Virgil Podaru, Mihai Romanescu, Ştefan Bunduc, Nicolae Ovidiu Puşcaşu, Lucian Ripiceanu şi Sorin Guraliuc, pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit,

"În perioada iunie - noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul I.P.J. Botoşani - Serviciul Rutier, inclusiv ofiţerul de poliţie, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier", se precizează în comunicatul DNA.

De asemenea, procurorii anticorupţie precizează că, "în perioada 31 martie 2019- 9 iulie 2020, ofiţerul Florin Eduard Iacob, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, reţinut în prezenta cauză".

Prin aceste demersuri, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!