Botoșani: Un bărbat a murit în ambulanță în drum spre Iași; starea proastă a carosabilului pare să fi contat

Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoșani în timp ce era transportat cu ambulanța la o clinică universitară din Iași a readus în discuție necesitatea necesității unui elicopter SMURD care să preia pacienții în stare gravă din Botoșani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul șef al UPU de la Spitalul Județean Mavromati.

Moartea bărbatului s-ar fi produs și pe fondul stării proaste a drumului care face legătura între Botoșani și Iași. Pacientul, care și-a tăiat artera carotidă cu o lamă de cuțit, a beneficiat de o intervenție chirurgicală de suturare a plăgii, însă, pe timpul transportului cu ambulanța, suturile au cedat.

'Este dificil de spus dacă drumul a reprezentat o cauză, cert este că acele suturi au cedat la un moment dat și, din păcate, nu s-a mai putut face nimic, sângerarea fiind masivă', a afirmat medicul Daniela Amarande de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani.

În schimb, medicul șef al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati, Petrică Rădăuceanu, susține că dacă ar fi existat ambulanță aeriană, șansele de supraviețuire ar fi fost mult mai mari.

'Elicopterul este cea mai rapidă și confortabilă soluție de transport a pacienților. În mod sigur, pacientul avea o șansă mai mare pentru că ajungea într-o clinică universitară', a declarat Rădăuceanu.

Toate elicopterele SMURD din Iași sunt oprite la sol, în urma tragediei care a avut loc la începutul lunii iunie în Republica Moldova, în urma căreia patru persoane și-au pierdut viața.

AGERPRES / (A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

5 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…