Botoşani: Un ofiţer de la Poliţia Rutieră, care se afla în misiune internaţională în Palestina, reţinut pentru corupţie (surse)

Botoşani: Un ofiţer de la Poliţia Rutieră, care se afla în misiune internaţională în Palestina, reţinut pentru corupţie (surse)

Un ofiţer de la Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, care se afla într-o misiune internaţională în Palestina, a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de corupţie.

Acesta participa, începând din 7 aprilie, la Misiunea de poliţie a Uniunii Europene pentru teritoriile palestiniene (EUPOL COPPS), însă a fost nevoit să revină, în această săptămână, în ţară, pentru a fi audiat în dosarul în care mai mulţi poliţişti de circulaţie sunt acuzaţi de luare de mită.

Miercuri dimineaţă, locuinţa acestuia a fost percheziţionată, iar el a fost ridicat pentru audieri la sediul din Suceava al DNA. Ulterior, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Procurorii DNA au emis 11 ordonanţe de reţinere pe numele poliţiştilor de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Botoşani acuzaţi de fapte de corupţie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Comisarul care şi-a întrerupt misiunea externă este singurul ofiţer reţinut în acest dosar, ceilalţi zece poliţişti care au primit ordonanţe de reţinere fiind agenţi.

Alţi cinci agenţi de poliţie au fost plasaţi sub control judiciar.

De asemenea, în acest dosar a fost reţinută şi o persoană suspectată de dare de mită.

Atât poliţiştii acuzaţi că ar fi primit mită, cât şi şoferul bănuit de dare de mită urmează să fie prezentaţi, în cursul zilei de joi, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 20 de percheziţii în judeţul Botoşani, dintre care una la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere şi 19 la locuinţele poliţiştilor. Cercetările se desfăşoară într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada iunie - noiembrie 2020. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!