Box: WBO va reanaliza buletinele de punctaj, dar nu va schimba decizia din meciul Horn - Pacquiao

Box: WBO va reanaliza buletinele de punctaj, dar nu va schimba decizia din meciul Horn - Pacquiao

World Boxing Organization (WBO) a anunțat vineri că va revizui, fără a modifica rezultatul final, buletinele de punctaj care i-au oferit, spre surpriza generală, victoria australianului Jeff Horn în meciul pentru titlul mondial de la categoria welter împotriva filipinezului Manny Pacquiao, pe 2 iulie, relatează AFP.

Președintele WBO, portoricanul Francisco Valcarcel, a explicat că ''obiectivul reanalizării buletinelor de punctaj este de a oferi fanilor certitudinea celui care a câștigat lupta''. WBO va desemna cinci arbitri judecători anonimi și competenți din țări diferite care vor urmări meciul fără sonor și vor stabili punctajul repriză cu repriză.

Valcarcel a subliniat însă că decizia de învingător primită de Horn ''este irevocabilă'' și că indiferent de noul punctaj, decizia arbitrilor din seara meciului nu va fi răsturnată.

''Decizia unui arbitru judecător oficial nu poate fi revocată decât în caz de fraudă sau de încălcare a legii. Vă asigur că oficialii care au participat la acest meci sunt toți profesioniști, onești și onorabili'', a declarat șeful WBO.

Horn, 29 ani, cu 16 victorii și 1 egal, l-a învins la puncte (117-111, 115-113, 115-113) pe starul filipinez Pacquiao în meciul disputat pe durata a 12 reprize pe 2 iulie la Brisbane. Pacquiao, în vârstă de 38 de ani, este singurul boxer care a deținut titlul de campion mondial la opt categorii diferite de greutate.

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România