Brașov: Remus Borza (ALDE) a câștigat mandatul de deputat la redistribuire

Brașov: Remus Borza (ALDE) a câștigat mandatul de deputat la redistribuire

PSD va avea patru deputați și doi senatori din județul Brașov, după ce a câștigat pentru prima dată după 1990 alegerile parlamentare în acest județ, printre cei care au primit un mandat de deputat în urma redistribuirii fiind și Remus Borza (ALDE), a precizat, pentru AGERPRES, Claudiu Petra, purtătorul de cuvânt al BEJ Brașov.

Cei trei deputați PSD Brașov care au câștigat mandatul direct sunt Mihai Valentin Popa, Viorel Chiriac și Roxana Mînzatu, iar în urma redistribuirii li se adaugă și Mihai Mohaci. Social-democratul Marius Alexandru Dunca a câștigat direct un mandat de senator, iar la redistribuire PSD a mai primit un mandat de senator pentru Ovidiu-Florin Orțan.

PNL Brașov are doi deputați cu mandat câștigat direct — Mara Mareș și Gabriel Andronache, în urma redistribuirii primind și un mandat de senator, care revine lui Daniel Cătălin Zamfir.

La redistribuire au mai primit mandate de deputați UDMR-Ambrus Izabella Agnes, USR-Tudor Vlad Benga, ALDE-Remus Borza, iar un mandat de senator a revenit și USR — Allen Coliban, a mai precizat sursa citată.

Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat alegerile la Brașov, pentru prima dată după 1990, potrivit rezultatelor finale comunicate, luni, de Biroul Electoral Județean Brașov.

Potrivit BEJ, la Camera Deputaților PSD a obținut 36,71%, PNL—21,01%, USR — 13,93%,UDMR — 6,10%, ALDE — 5,93%, PMP — 4,37% și PRU — 4,34%.

La Senat, PSD a obținut 37,58%, PNL — 21,84%, USR — 14,79%, ALDE — 6,24%, UDMR — 6,18 %, PMP — 4,69% și PRU — 4,06%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro