Brazilia: 14 morţi în urma prăbuşirii unui autocar într-o prăpastie

Brazilia: 14 morţi în urma prăbuşirii unui autocar într-o prăpastie

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa vineri când un autocar s-a prăbuşit 15 metri sub un viaduct în Brazilia, potrivit unui bilanţ al pompierilor, citat de AFP.

Accidentul a avut loc în apropierea localităţii Joao Monlevade, în statul Minas Gerais (sud-est). Autocarul care transporta 40 de pasageri a căzut de pe un viaduct numit Ponte Torta.

"În momentul coliziunii, 11 persoane au murit pe loc, iar alte trei au murit din cauza rănilor înainte de a ajunge la spital. În total, sunt 14 morţi şi 26 de răniţi", a explicat într-un briefing de presă locotenentul Pedro Aihara, purtător de cuvânt al pompierilor.

Un bilanţ anterior anunţase 10 decese. Mai multe persoane rănite în stare gravă au fost evacuate cu elicopterul.

Potrivit mărturiilor adunate de pompieri, autocarul şi-a pierdut brusc viteza la urcarea pe o pantă, a început să coboare cu spatele, după care a basculat pe deasupra viaductului.


Înregistrări video difuzate de pompieri au arătat autocarul complet distrus pe fundul unei prăpăstii.

Săptămâna trecută, un alt accident rutier spectaculos a făcut 41 de morţi şi 10 răniţi, cei mai mulţi angajaţi ai unei fabrici de textile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”