Brazilia: Dilma Rousseff îl acuză de trădare pe vicepreședintele său

Brazilia: Dilma Rousseff îl acuză de trădare pe vicepreședintele său

Șefa statului brazilian, Dilma Rousseff, l-a acuzat marți de 'trădare' pe vicepreședintele său, Michel Temer, care a 'difuzat din greșeală' un discurs pregătit pentru eventualitatea că Rousseff ar fi destituită de către parlament, relatează AFP.

''Trăim momente stranii ale unei lovituri de stat, ale farsei și ale trădării'', a acuzat Dilma Rousseff, care l-a calificat pe Temer, fără însă a-l numi explicit, drept ''conspirator-șef''.

Michel Temer, liderul partidului centrist PMDB, le-a declarat reporterilor că mesajul audio în care se pronunță pentru un guvern de uniune națională era destinat politicienilor care îi sunt apropiați și care l-au întrebat dacă este pregătit să conducă țara după eventuala destituire a Dilmei Rousseff.

El a precizat că discursul către națiune a fost trimis din eroare unui grup greșit pe WhatsApp, notează Reuters.

În discursul respectiv, Temer declară că "marea sa misiune este acum de a pacifica și unifica țara" și face apel la toate partidele să lucreze împreună "pentru a scoate țara din criză".

Apariția pe mai multe website-uri a acestei înregistrări audio de 14 minute în care Michel Temer se adresează "poporului brazilian" a fost imediat interpretată de susținătorii șefului statului drept o nouă dovadă a "loviturii de stat" constituționale pusă la cale de opoziție contra lui Rousseff.

Michel Temer va prelua automat puterea pentru o durată maximă de 180 de zile dacă procedura de destituire ajunge în Senat și este aprobată cu majoritate simplă.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka